100. születésnapján köszöntötték Dóczi Lajosnét

2022. december 13. (kedd)
KesztHelyi identitás

100 éves lett Dóczi Lajosné, a keszthelyi Idősek Otthonának lakója. Az ’50-es évek óta él Keszthelyen, az intézménynek 8 éve lakója. Nusi nénit a város elöljárói is felköszöntötték, virágcsokorral és tortával is kedveskedtek a hölgynek.

Dóczi Lajosné- vagy ahogy mindenki hívja – Nusi néni 1922-ben született. A 3 testvér közül ő volt a legkisebb. Varrónőként dolgozott, munkájáért két kitüntetést is kapott. Férjével 35 évig éltek boldog házasságban, Keszthelyre 1952-ben költöztek. Azóta neki ez a város az igazi otthon. Nusi néni szerint a hosszú élet titka az emberekhez való hozzáállásban rejlik.

„Hogy mindenkin segít az ember. Nem azt mondom, hogy nem adom, azt mondom, hogy adom. Mindenkit arra kérek, fiatalokat, hogy soha rosszat ne csináljanak. Én mindig csak a jót tettem, mindig azt nézem, hol volt a jó, és rengeteget dolgoztam életemben.”-hangsúlyozta Dóczi Lajosné.

Nusi néni születésnapját az intézményben tartották, ahol mindenki összegyűlt, hogy gratuláljanak a kerek évszázadhoz. A város nevében Manninger Jenő polgármester köszöntötte őt elsőként. A virágcsokor mellett ő adta át az emléklapot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök küldött a nemes alkalomra. A polgármester hangsúlyozta, hogy ilyenkor a legtöbbet a szép szó és a törődés számít.

„A városban nagyon sok idős ember található és a szép példák azok mindig jók. 100 évet megélni az már önmagában egy nagy tett, de örülünk annak, hogy a néni jó egészségben van, és annak is, hogy elmesélte, hogy telt a 100 éve, és abból 70 évet itt Keszthelyen élt.”– emelte ki Manninger Jenő.

A család nevében virágcsokrot is kapott az idős hölgy. Az intézmény vezetője is meghatódva mesélt Nusi néniről. Kiemelte, a szép kora mellett önálló és szívesen vesz részt az otthonban rendezett eseményeken. Az idősek otthonában lakók átlagéletkora minden évben egyre magasabb.

„Örömmel tudom elmondani, hogy nagyon magas nálunk az átlagéletkor, főleg a nők körében, 85 körül van. Ez annak köszönhető, hogy a lakóink viszonylag idős korukban kerülnek be hozzánk, addig önállóan élnek, családban, a családok eltartják, elgondozzák őket, és igazából csak akkor kerülnek már az idősek otthonába, amikor már akár 24 órás ápolásra van szükségük.”– mondta Királyné Domaházi Csilla.

Az intézményvezető tapasztalata, hogy a nyugdíjasok megbecsültsége jó, az emberek szeretettel gondolnak szüleikre, nagyszüleikre, rokonaikra. A hozzátartozók igyekeznek folyamatosan gondoskodni róluk.

Farkas Adél-Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9876-100-szuletesnapjan-koszontottek-doczi-lajosnet

Képek