14 egyesület mérette meg magát

2023. május 16. (kedd)

Másodszor szervezték meg Keszthelyen a Balaton Dance Cup minősítő versenyt. A megmérettetésre Nyugat-Magyarország több településéről érkeztek egyesületek, amelyeknek tagjai több korosztályban is színpadra álltak. A szakmai zsűri változatos produkciókat láthatott többféle műfajban.

A Hupikék törpikék is megelevenedtek a Balaton Színházban. A manó korosztályban induló csapat színpadi látványtáncot mutatott be. Nagyon népszerűek voltak a különböző mesefigurák, Bob és Bobek, Miki egér és az Óz a nagy varázsló is színpadra állt Keszthelyen. A formációk mellett szólótáncosok is megmérették magukat. A fiatalok nagy örömmel és lelkesedéssel mutatták meg a tudásukat.

„Én azért szeretek táncolni, mert teljesen kikapcsol, és át tudom adni az érzéseimet, érzelmeimet a mozdulatokon keresztül.” – mondta egy táncos, Boros Réka.

A szakmai zsűrinek az idén sem volt könnyű dolga, hiszen 14 egyesület 159 koreográfiáját kellett értékelniük. Az ítészek természetesen figyelembe vették a korosztályt, ugyanakkor az előadásmód, a tánctudás és a kosztüm is számított a pontozásnál. A zsűriben táncpedagógusok foglaltak helyet, akik a szakmai szempontok mellett azt tartották a legfontosabbnak, hogy a gyerekek élvezzék, amit csinálnak.

„Mivel nagyon sok korosztály van, az 5 évesektől egészen a 20-25 éves gyerekekig megtalálható ezen a versenyen, a legfontosabb a tánctechnikai tudás, az előadásmód, a koreográfia és az összkép. A csoportoknál pedig természetesen a szinkron is. Ezekre fogunk a legjobban figyelni, meg az, hogy a gyerek nagyon jól érezze magát a színpadon, mert az egy plusz pontot ér nálunk” – tájékoztatott Tóthné Vágó Alexandra táncpedagógus, a zsűri tagja.

A Balaton Dance Cup verseny több szempontból is tartogat újdonságokat más megmérettetésekhez képest. Itt ugyanis több korosztály van a megszokottnál, ezért az egymáshoz korban közelebb álló gyerekek versenghetnek egymással. A szervezők célja az volt, hogy azok is megmutathassák magukat és minősítést szerezzenek, akik nem tudnak részt venni a nagy viadalokon.

„Ez egy minősítő verseny, tehát senki nem távozik innen üres kézzel. A háromtagú szakmai zsűri arany-, ezüst-, illetve bronz minősítéseket fog kiosztani a versenyzőknek. Azok a táncosok, akiknél mindhárom zsűritag arany minősítést ad, ők pedig kiemelt arany díjazásban részesülnek.” – emelte ki Borza-Bóha Zsanett, a Balaton Dance Cup főszervezője.

A Balaton Dance Cupon az is egyedülálló, hogy a sportegyesületek megkapják a zsűri pontozását. Így nem csak egy eredményt tarthatnak a kezükben, hanem azt is láthatják, hogy mi az, amit a jövőben fejleszteni kell.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10353-14-egyesulet-merette-meg-magat

Képek