2500-an neveztek az idei Keszthelyi Kilométerekre

2019. június 10. (hétfő)

Az esemény idén KKMHelp néven a jótékonyság jegyében is zajlott.

2500 futó vett részt az idei Keszthelyi Kilométereken. A jelentkezők az ország egész területéről és a határon túlról is regisztráltatták magukat. Ebben az évben is 5 versenyszámban, gyermek, maraton, félmaraton, sprint és 10,5 kilométeres szakaszokon indulhattak a versenyzők. Az esemény idén KKMHelp néven a jótékonyság jegyében is zajlott. Keszthely és Zala megye kiemelt sportrendezvényét az önkormányzat kiemelten támogatta.
A 30 fokos hőség sem riasztotta vissza az elhivatottakat az indulástól. 800 gyermek és 1700 felnőtt regisztráltatta magát Zala megye legnagyobb futóversenyén. A váltó és egyéni futók mellett három hand -bike-os is elindult a megmérettetésen. Volt aki, nemes ügy érdekében vett részt a futáson. A 10,5 km-t futó Manninger Beáta a nála is diagnosztizált méhnyakrákra, Crohn-betegségre és az édesapját érintő cukorbetegségre hívta fel a figyelmet.

„Így is lehet, gyógyszer nélkül, sporttal és tudatos táplálkozással értem meg, hogy két évvel, meg egy évvel ezelőtt is kinevetett az orvosom, amikor azt mondtam, hogy márpedig én le fogom futni a 10.5 km-t egyéniben három éven belül. Hát itt vagyok. Jövőre jön a félmaraton, a maraton és mivel 5 év múlva 50 éves leszek, 50 km-t fogok futni november 12-én az 50-dik születésnapomkor egyben.”

A versenyzők a kastély-parkon keresztül futottak a Tapolcai úton át a Gyenesdiási körforgalomig, majd onnan a kerékpárúton vissza. A Fő téren emlékéremmel jutalmazták a befutókat. Ezt követően a versenyzők szívesen osztották meg egymással tapasztalataikat.

„Nehezebbre számítottam. Én csak ilyen kocafutó vagyok, tehát 2 naponta futok egy olyan 3 km-t, hogy az ember karbantartsa magát, de aztán a barátaim azt mondták, a pestiek, hogy nem kell rástresszelni, pihenjek, úgyhogy én 2 napig nem futottam előtte, ez viszont jól esett, kivétel a meleg. Az kissé megviselt bennünket, de nagyon jól jöttünk. Lányommal futottam le.” – mondta el Kovács László.

Az idei Keszthelyi Kilométerek a jótékonyság jegyében is zajlott. A KKMhelp egy mobil lélegeztető gép vásárlását tűzte ki célul, melyet a Keszthelyi Kórház Sürgősségi Osztályának ajánlanak fel. Ehhez többek között fagylaltvásárlással járulhattak hozzá az érdeklődők, és részt vehettek a 750 méteres jótékonysági sétán is.

„Az utolsó attrakció tulajdonképpen az a vasárnap délutáni színházi előadás, ami a Valahol Európában című darab. Az Imre Sándor Szeretetszínháznak a darabja és annak a teljes jegybevétele ezért a célért megy.” – ismertette Bedő Beáta.

A verseny végén többen készíttettek fotót magukról, mely örök emlékül szolgál, hogy teljesítették a kiválasztott távot.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6117-2500an-neveztek-az-idei-keszthelyi-kilometerekre?fbclid=IwAR0ry6EcmZTxtDRqkQ3svyGzdXTnJV_1N6dKnQEoPmXq_2gdzgyUTj2W0X0