2006.04.20.

2007. február 13. (kedd)

Városszemle
Szezon előtt

A főidény előtti hagyományos városszemlét tartották meg április derekán, amikor a helyi önkormányzat vezető képviselői, a polgármesteri hivatal illetékes osztályainak vezető tisztségviselői Mohácsi József polgármesterrel az élen végigjárták Keszthely idegenforgalmi szempontból frekventált városrészeit.

Városszemle
Szezon előtt

A főidény előtti hagyományos városszemlét tartották meg április derekán, amikor a helyi önkormányzat vezető képviselői, a polgármesteri hivatal illetékes osztályainak vezető tisztségviselői Mohácsi József polgármesterrel az élen végigjárták Keszthely idegenforgalmi szempontból frekventált városrészeit. A szemlebizottság ezúttal is kibővült a VÜZ Kft. vezetésével, a közterület-felügyelet dolgozóival, a rendőrkapitányság vezető munkatársaival.

Az alkalmilag összeállt grémium autóbusszal elsőként Fenékpusztára látogatott el, ahol a gesztenyefasor melletti pihenőhely állapotát vizsgálták meg. A pihenőpadok mellé szemetesedény kihelyezését tartották szükségesnek. A Fenéki út menti árokban még mindig tetetemes mennyiségű falombot találtak annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban többször is gyűjtésre került sor. A közútkezelő kht.-val szorosabb együttműködést kell kialakítani a probléma végleges megszüntetésére –hangzott el. Visszafelé a Csárda utcában haladtak végig, megállva a Halászbástya előtti parkolóban. Itt alapvetően rendezett állapotot találtak, de ennek folyamatos fenntartására külön is felhívták a figyelmet. Az itt található kőváza virággal való beültetéséről gondoskodni kell –mondták többen. Vargáné Várkonyi Erzsébet a Balaton-part és a városi strand bejárásán javasolta, hogy a pihenőpadokat a téli időszakban védett helyre kell vinni az állagmegóvás érdekében. Többen örvendetesnek mondták, hogy a magánszemélyek és közületek által vásárolt padok, korábban hiányzó adományozási táblácskái pótolva lettek. Gondoskodni kell a strand főbejárata melletti közterületfigyelő kamera üzemképes állapotának helyreállításáról. A móló bejáratához kapcsolódó parti szakasz rendbetétele is kiemelt feladatként szerepelt az ünnepi rendezvények miatt. A polgármester a megépített új sétányok folyamatos tisztítására, a hulladékgyűjtő edények rendszeres kiürítésére, a parti kitelepülések szabályosságára hívta fel a figyelmet. Az elszaporodott hattyúk vizet szennyező tevékenysége is szóba került, valamint a Phoenix Hotel melletti parkolás szabályozása. A szemle a város központi területén folytatódott.