2006.06.19.

2007. február 13. (kedd)

Károlyi Gusztáv 104 éves
Öregember nem vénember

A családtagokon, rokonokon, ismerősökön kívül Keszthely és Hévíz város vezetői, a megyei és helyi ipartestületi elöljárói is köszöntötték Muci bácsit, alias Károly Gusztáv nyugdíjas asztalosmestert, aki június 19-én Hévízen ünnepelte 104. születésnapját.

Károlyi Gusztáv 104 éves
Öregember nem vénember

A családtagokon, rokonokon, ismerősökön kívül Keszthely és Hévíz város vezetői, a megyei és helyi ipartestületi elöljárói is köszöntötték Muci bácsit, alias Károly Gusztáv nyugdíjas asztalosmestert, aki június 19-én Hévízen ünnepelte 104. születésnapját. A szellemi frisseségére, memóriájának megőrzésére törekvő idős ember 96 évesen még aktívan dolgozott műhelyében, mostanra viszont már alig tud járni, és problémák adódtak a hallásával is.

A fiatal korában sokat sportoló öregúr a hosszú élet titkát firtató kérdésre humorosan annyit jegyezett meg: „-Hát semmi különleges, csak nem szabad korán meghalni!” A Kaposváron született és Keszthelyi állandó lakcímére bejelentett, de több mint fél évtizede unokaöccse hévízi ingatlanában élő Gusztáv bácsi sokat bújja a történelmi és földrajzi témájú könyveket. Visszaemlékezéséből kiderült: 1962-ben nyugdíjazták 922 forinttal. A háborúban négy évig orosz hadifogságba került hazafi nem alapított családot, így Guszti bácsi öccsének a fia és annak felesége gondozzák lelkiismeretesen a jobbára ágyhoz kötött idős embert, akit harmonikaszó és nóták is köszöntöttek a számára rendezett jubileumi partin. Keszthely képviseletében Molnár Imre alpolgármester, Hévíz nevében pedig Vértes Árpád polgármester ajándékok átadásával gratulált a szervi bajaira nemigen panaszkodó, alapjaiban véve jó kedélyű Muci bácsinak, aki gondozói szerint, a legnépszerűbb kereskedelmi televízió vetélkedőjében szinte minden kérdésre helyesen tudja a választ.