2006.07.12.

2007. február 13. (kedd)

Keszthely hármat kapott
Kékhullám zászló a strandoknak

Pontosan három tucat balatoni strand kapott idén kék hullám zászlót minőségi szolgáltatásaiért.

Keszthely hármat kapott
Kékhullám zászló a strandoknak

Pontosan három tucat balatoni strand kapott idén kék hullám zászlót minőségi szolgáltatásaiért. Keszthely ebben az esztendőben jelentős sikerként könyvelheti el, hogy a tóparton egyedüliként, mindhárom fürdőhelyével pályázott és nyert. A szigorú szakemberekből és civilekből álló zsűri döntése alapján a Libás, a Városi és a Helikon mellett Zalában Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök strandjainak üzemeltetői büszkélkedhetnek az elismeréssel. Ez annál is örömtelibb, mert a lobogó mellé pénzjutalom is jár, amit további fejlesztésekre fordíthatnak a tulajdonosok.

Idén is pályázhattak a kék hullám zászló elnyerésére a balatoni fürdőhelyek üzemeltetői. A bírálók ezúttal is a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az ÁNTSZ, a Balatoni Szövetség, valamint természet- és a környezetvédelmi szervezetek munkatársai voltak. Az elismerést azok a strandok kaphatják meg, amelyeken a kiváló a vízminőség, a szolgáltatások színvonalasak és vendégcsalogatók. Emellett ellenőrizték az akadálymentesítést, a tisztaságot, és a mosdók, illemhelyek tisztaságát. A versengésben több mint negyven strand vett részt, ezek közül harminchatot tartott érdemesnek a díjra a bíráló bizottság. Keszthely mindhárom strandja pályázott, sikerrel. Mohácsi József polgármester és Végh Szilád, a Városüzemeltető Egyszemélyes Kft. ügyvezetője méltán büszke az eredményre, hiszen mostantól a Libáson, valamint a Városi és a Helikon strandon is ott loboghat a kiváló minősítés után járó kék zászló. A keszthelyi létesítmények mellett Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök ugyancsak büszkélkedhet mostantól az elismeréssel. A lobogót csupán egy fürdőszezonra ítélik oda a létesítményeknek, a következő évben ismét meg kell felelni az elnyeréséhez szükséges feltételeknek. Ez pedig továbbra is az lesz, hogy a balatoni fürdőhelyek is minden igényt kielégítően megfeleljenek a vendégek elvárásainak.

Az idén egyébként már kikötőket is lehetett nevezni, ezeket a fürdőhelyekhez hasonló szempontok alapján vizsgálta meg a bírálóbizottság. A nyolc pályázó fele, azaz négy kikötő kapta meg a kékhullám zászlót, ugyanúgy, mint a strandoknak, jövőre is versenyezniük kell.