2006.07.21-30.

2007. február 13. (kedd)

Balaton Filmfesztivál
Díszvendég: Makk Károly

Makk Károly filmrendező volt a díszvendége Keszthelyen a Balaton Színházban tarott Filmfesztiválnak, melybe idén már másodízben kapcsolódott be Keszthely városa.

Balaton Filmfesztivál
Díszvendég: Makk Károly

Makk Károly filmrendező volt a díszvendége Keszthelyen a Balaton Színházban tarott Filmfesztiválnak, melybe idén már másodízben kapcsolódott be Keszthely városa. A nyári filmfesztivál egy időben Tapolcán és Révfülöpön is várta a filmes élményekre kíváncsi közönséget.

Az egy hetes programsorozat nyitóünnepségén a látogatók köszönthették Makk Károly rendezőóriást és az idős, számos nemzetközi filmes díjjal is kitüntetett művészről levetítették az ifj. Nádasy László által készített közel másfél órás portréfilmet is. Mindezeken túl az előtérben Makk Károly tiszteletére egy fotókiállítást is nyitottak a Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítvány értékes filmtörténeti relikviáiból. Szabó István, Pálfi György, Bereményi Géza, Bagó Bertalan, Hajdu Szabolcs, Tímár Péter, Goda Krisztina és Kocsis Ágnes rendezőknek mutatták be egy-egy moziját. Levetítették a Rokonok című Móricz adaptációt, a posztmodern filmszemle játékfilm-fődíjas Taxidermiát, a fekete-fehér filmklasszikus drámát: az Eldorádót. A vasárnap estig tartó filmfolyam része volt kisérletfilm, életrajzi dráma, játékfilm és vígjáték is.