2006.09.29.

2007. február 13. (kedd)

Vízelvezetés a lakótelepen
23 milliót költöttek rá

A keszthelyi képviselő-testület szeptemberi rendkívüli ülésén adta egyetértését a Vaszary Kolos u. 18-22. számú épületek közötti vízelvezetés szilárd burkolat kiépítésével történő befejezéséhez.

Vízelvezetés a lakótelepen
23 milliót költöttek rá

A keszthelyi képviselő-testület szeptemberi rendkívüli ülésén adta egyetértését a Vaszary Kolos u. 18-22. számú épületek közötti vízelvezetés szilárd burkolat kiépítésével történő befejezéséhez. A beruházás pénzügyi forrásait a 2006. évi költségvetés útfelújítási, illetve szennyvíz-elvezetési szakfeladatok pénzmaradványai terhére biztosították 16 milliós összértékben. Az emeletes házakkal körülvett lakótömbben nyolc évvel ezlőtt kiemelt szegély megépítésével lettek közlekedésre alkalmas területek kijelölve, ám anyagi fedezet hiányában a beruházás teljes kivitelezése eleddig váratott magára.

Az itt élők jogos és folyamatos igénye volt, hogy a kavicsterítésű, jobbára kigödrösödött utak, legyenek végre új, víztelenített burkolattal ellátva. Tavaly elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer csatornahálózata, de a zárt hálózat csak akkor működhet tökéletesen, ha a felszínre kerülő vizeket összegyűjtik, és víznyelő aknákba terelik. A több mint egy évtizedes problémát oldotta meg önkormányzat az idén szeptemberben elkezdődő beruházás kivitelezésével. Mohácsi József a beruházás avatóünnepségén bejelentette: 290 folyóméter hosszú csatorna fektetése, 14 víznyelő akna ásása, 432 köbméter földmunka, 50 folyóméter szegélyezés, két és félezer négyzetméter alapmegerősítés, 86 folyóméter előregyártott folyóka-építés, nyolc darab víznyelő rács szintbehelyezése készült el. Majdnem két és félezer négyzetméter lett a lebetonozott burkolat nagysága, amelyhez 122 köbméter aszfaltot használtak fel. Az alépítményi és csapadékvíz elvezetési munkákat a pályázat útján kiválasztott Városüzemeltető Kft. és a Fitotron-System Kft. végezte. Az aszfaltburkolatot a Strabag Zrt. munkatársai terítették le. A szakértelemmel végzett munkáért a város vezetője mindenkinek köszönetet mondott. A beruházás eddig elvégzett három ütemére összesen 23 millió 330 ezer forintot tudtak kiszorítani. A jövő évi költségvetésben már szerepeltetni kívánják a negyedik ütemet, ami a teljes terület vízelvezetését magában foglalja, és befejeződik az úthálózat portalanított burkolattal való ellátása is-hangzott az ígéret.