2005.09.10.

2006. november 24. (péntek)

I. Ligeti Nap
Gyerek-, kézműves-, zenés-, „beszélgetős” programok

Dömötör József elnök, Zemankovicsné dr. Hunkár Márta szervezőbizottsági vezető és több lelkes szervező jóvoltából szeptember második hétvégéjén a Helikon Strand előtti parkolóban tartotta meg a Keszthelyi Helikon Liget Egyesület az I. Ligeti Napot, melyen az időjárás „változékonysága” ellenére sok térségben lakó képviseltette magát.

I. Ligeti Nap
Gyerek-, kézműves-, zenés-, „beszélgetős” programok

Dömötör József elnök, Zemankovicsné dr. Hunkár Márta szervezőbizottsági vezető és több lelkes szervező jóvoltából szeptember második hétvégéjén a Helikon Strand előtti parkolóban tartotta meg a Keszthelyi Helikon Liget Egyesület az I. Ligeti Napot, melyen az időjárás „változékonysága” ellenére sok térségben lakó képviseltette magát. A civil szervezet által bonyolított programokra az itt üdülők közül többen is kilátogattak, és a Csíkos étteremben vendégül látták a település vezetőit is, hogy kötetlen formában beszélgessenek azon elképzelésekről, tervekről, amik a városrész jelenét, jövőjét érintik.

A gyerekek figyelmét rajzverseny kötötte le, a férfiakét autó bemutató, a hölgyekét pedig, a helyi szövés-gyöngyfűzés szakkör „prezentációja”. Az alkalmi színpadon rázendített a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör és a húrok közé csapott a Csány-Szendrey Belvárosi Általános Iskola citerazenekara is. Az alkotóművész jelenlétében a szervezet jelenlegi és korábbi vezetői virágot helyeztek el a fából készült, 1992-ben az egyesület által állíttatott „öreg halász” emlékműnél. A pogácsasütő verseny zsűri elnökeként Zemankovics Ferenc értékelte, majd díjazta a leadott nyolcféle, omlós kerek sós süteményeket, melyek közt akadtak sütőüzemi termékek is. Az öt főből álló zsűri tagjai csak egy pogácsát és egy számot láttak, mikor belekezdtek a kóstolásba, majd egytől tíz pontig értékelték a finomságokat. A különleges termékek közül a legízletesebb Szabó Györgynéjé lett, tőle alig maradt le dr. Lukács Jánosné és a harmadik helyen végzett Bődiné Góts Erzsébet. A díjfelajánlók jóvoltából mindhárman a konyhában használatos tárgyjutalmakat kaptak. A térség vonzerejét növelő rendezvényt jövőre is szeretnék megtartani.