2005.09.10.

2006. november 24. (péntek)

Zala Megye Sportnapja
Mert mozogni jó!

Hagyományteremtő szándékkal tavalyelőtt a Zala Megyei Közgyűlés indította útjára a szabadidős rendezvényt: Zala Megye Sportnapját. Először Zalaegerszegen, majd a múlt évben Nagykanizsán, idén szeptember második hétvégéjén, pedig Keszthelyen az Egyetemi Sporttelepen gyülekezett közel háromszáz versenyző, hogy összemérjék tudásukat, erejüket és állóképességüket.

Zala Megye Sportnapja
Mert mozogni jó!

Hagyományteremtő szándékkal tavalyelőtt a Zala Megyei Közgyűlés indította útjára a szabadidős rendezvényt: Zala Megye Sportnapját. Először Zalaegerszegen, majd a múlt évben Nagykanizsán, idén szeptember második hétvégéjén, pedig Keszthelyen az Egyetemi Sporttelepen gyülekezett közel háromszáz versenyző, hogy összemérjék tudásukat, erejüket és állóképességüket. Kámán Ferenc a rendezvény szervező bizottságának elnöke örömmel jelentette be, hogy a megye nyolc településéről érkezők hat sportágban (labdarúgás, sakk, tenisz, streetball, asztalitenisz, atlétika) a férfiakon kívül, a nők is benevezhettek.

Az egészséges, mozgás gazdag életmód iránti igény felkeltésének szándékával több bemutatót, versenyt és vetélkedőt is tartottak. Petanque, íjászat, tájfutás, lábtoll-labda, dáma, lovaglás, gólyalábon járás is szerepelt a programban és megrendezték a fogyatékkal élő sportolók versenyét is. A „Sport legyen a szenvedélyed!” mottóval hirdetett program nyitóünnepségén a megjelenteket köszöntő Mohácsi József polgármester örömének adott hangot, hogy a rendezvény Keszthely rangját emelve került megtartásra a Balaton fővárosában. Megnyitójában Kiss Bódog Zoltán a megyei közgyűlés elnöke azt emelte ki: végre a versenysport mellett a tömegsport is kellő hangsúlyt kap az egészségmegőrzés terén rosszul álló Magyarországon. A szétzilált, teljesen darabokra tört országban fontosak az ilyen baráti kapcsolatokat is elősegítő rendezvények –húzta alá. A legügyesebben szereplők a díjaikat az ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át.