2005.11.23.

2006. november 24. (péntek)

Véradókat köszöntöttek
Ünnepelt a Vérellátó Szolgálat

Véradókat köszöntöttek a napokban Keszthelyen.

Véradókat köszöntöttek
Ünnepelt a Vérellátó Szolgálat

Véradókat köszöntöttek a napokban Keszthelyen. Több mint nyolcvanan vehettek át kitüntetést a már hagyományos véradók napján, amely idén a Vörös Kereszt megyei ünnepsége, és a magyarországi Vérellátó Szolgálat létrejöttének 55. évfordulója is volt egyben.

Zsúfolásig megtelt a keszthelyi Helikon Szálló konferenciaterme a múlt hét közepén, amikor a többszörös véradókat köszöntötték a Magyar Vöröskereszt országos, megyei valamint városi szervezetének képviselői. A rendezvényen elhangzott: a véradók a mindennapok hősei, mert olyan kincset adnak a másik embernek, ami még a technika folyamatos fejlődése mellet sem pótolható semmivel. Örömteli, az is, hogy a fiatalok egyre nagyobb számban vannak jelen a véradásokon.
A több, mint nyolcvan önkéntes donort több zalaapáti művészeti csoport és keszthelyi óvodások lepték meg rövid műsorral.
Az ünnepségen azokat jutalmazták, akik legalább harmincszor adtak már vért az életük során. Persze akadtak olyanok is akik több, mint százszor leküzdötték ellenállásukat a tűszúrás fájdalmával szemben. Így például a zalaapáti Fridrich Mária százhuszonötszörös, a zalaegerszegi Szőke József százharmincszoros, a cserszegtomaji Nyitrai István pedig százötvenszeres véradásért vehetett át kitüntetést.
Kiváló véradás szervezésért a keszthelyi vöröskereszt titkára Sebestyén Péterné is jutalmat kapott, és nem feledkeztek meg azokról a fiatalokról sem, akik a közelmúltban lettek véradók.