5000 gyermek vehetett részt az Iskolai Közösségi programban

2019. szeptember 27. (péntek)

Sikeresen zárult a Nagykanizsai Tankerületi Központ Korszerű Iskola Közösségi Program című projektje. A kétéves program során több mint 5000 gyermek számára tartottak ifjúsági foglalkozásokat a nyári szünidő elején. Keszthelyen ma köszönték meg a projektben résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját. A programot 250 millió forint pályázati finanszírozásból valósították meg.
Az ifjúsági programokon napközis és bentlakásos formában is zajlottak foglalkozások – hangzott el a rendezvényen. Többek között az idegen nyelv, a környezetvédelem, a tudatos fogyasztói magatartás és a digitális világ kapcsán is szerezhettek ismereteket a gyermekek. Keszthelyi intézmények is részesei voltak a programnak.

„Digitális tábort szerveztünk , digitális világ, digitális alkotást csináltunk egy héten keresztül. Blogot szerkesztettünk a gyerekekkel. Mi forgattunk is apró filmeket, videókat gyártottunk, apró kis játékokat, tankockákat, illetve fényképeztek a gyerekek, amerre jártunk, kirándultunk. Egy egész napos kiránduláson vettünk részt Mosonmagyaróváron és az élményeinket dolgoztuk fel ebbe a blokkba.” – mondta el Szabó Mária.

Az Iskolai Közösségi Programban összesen 47 intézmény 260 pedagógusa, valamint 270 önkéntese és animátora vett részt. A keszthelyi járás szakembereinek köszönték meg a felkészültséget, amely elengedhetetlen volt ahhoz, hogy sikeresen záruljon a projekt – fogalmazott Biró Patrik, a Nagykanizsai Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese. Kiemelte, a program célja volt, hogy bemutassák a diákok számára, hogy nem csak az iskolapadban tanulhatnak, hanem más módszerek is segíthetnek nekik.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a mai világban megtanulják, lássák ezeket a módszereket is a tanulók, hiszen nagyon fontos lesz majd a későbbi életük során, hogy ezeket megtapasztalják.”

A kétszer ötnapos tematikus foglalkozásokba több mint 5000 gyermeket vontak be, mellyel az egyik legtöbb résztvevővel rendelkező tankerület lett a Nagykanizsai. Horváth György projektmenedzser elmondta, a program során a gyerekeknél olyan közösség is kialakultak, melyekre egyébként nem lett volna lehetőség.

„1-7. osztályig vártunk gyermekeket mind bentlakásos, mind napközis rendszerbe. Arra megpróbáltunk odafigyelni, hogy azokat a hátrányos helyzetű gyermekeket, akik nem tudnak esetleg eljutni táborokba, azokat próbáltuk helyzeti előnybe hozni és azokat próbáltuk meg a bentlakásos tábor projekt résztvevőként őket megjeleníteni.”

A projekt további célja a nevelés minőségének növelése és a kompetenciafejlesztés volt. A keszthelyi járásban bentlakásos tábor Gyenesdiáson valósulhatott meg.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6435-5000-gyermek-vehetett-reszt-az-iskolai-kozossegi-programban?fbclid=IwAR3zy04aFbksUlnN39_yVD-Eu__ogxzmcOcH0nOLA_MZXEHVeerPjUafbdM