90. születésnapján köszöntötték Gyuricza Vincét

2019. november 2. (szombat)

Az arany középút megtalálása mellett a családot összetartó szeretet a hosszú egészséges élet titka – vallja a 90 éves Gyuricza Vince. A születésnapját csütörtökön ünneplő keszthelyi férfit Nagy Bálint polgármester köszöntötte fel. A városvezető egyúttal Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját is átadta Vince bácsinak.
Gyuricza Vince 1929. október 31-én született. 1951-ben házasodott és 1962-ben költözött Bábolnáról Keszthelyre. Egészen 30 évvel ezelőtti nyugdíjazásáig dolgozott műszaki vezetőként a helyi tangazdaságnál. A testileg és szellemileg is friss Vince bácsi szerint a jó egészségének a titka, hogy megtalálta az arany középutat. Úgy fogalmazott, nem szeretett kilengeni se ide, se oda.

„Tanultam éveken keresztül, diplomát szereztem, gépészmérnök vagyok. A mezőgazdaságba dolgoztam, amit jó kedvvel végeztem, mindig jól éreztem magam a munkahelyen, nem volt büntetés. Ez akkor azt jelenti, hogy az életemnek egy harmada jól múlt el, igaz? A családi körülményeim olyanok voltak, hogy a szeretet tartsa össze, nem a pénz. Nincs anyagi gondunk, de a szeretet azért az minden házba kellene hogy legyen legalább annyi, mint nálunk” – nyilatkozott az ünnepelt.

„Ez az emléklap hivatott kifejezni szépkorú polgáraink iránti tiszteletünket és hálánkat” – Magyarország Miniszterelnökének üdvözletét tolmácsolta Gyuricza Vincének Keszthely polgármestere. Nagy Bálint egyúttal a város nevében is kifejezte jókívánságait. A polgármester fontosnak tartja, hogy ilyen esetben személyesen köszöntse a szépkorú, kerek évfordulót ünneplő keszthelyieket.

„Alapvetően fontosnak tartom azt, hogy minden keszthelyi polgárra – kortól, nemtől – a város vezetése odafigyeljen. Az elmúlt években az Idősügyi Tanácson keresztül elkezdtük azt a munkát, ami azt gondolom, hogy a visszajelzések alapján is eredményes, pozitív feladatokat tudtunk elvégezni. Ennek fókuszában az idős emberek voltak és olyan visszajelzések jöttek, amelyek megerősítettek minket, illetve engem is abban, hogy ezt a típusú munkát folytatni kell” – mondta el Keszthely polgármestere.

Gyuricza Vincének két unokája és négy dédunokája van, akik külföldön élnek, de a világhálón keresztül naponta tartják a kapcsolatot. A nagyobb családdal szombaton ünneplik meg Vince bácsi 90. születésnapját.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6541-90-szuletesnapjan-koszontottek-gyuricza-vincet?fbclid=IwAR2I7VVnvDJ77838qCcDPqV7cQS2SdtYj2_ETYshrfXzLFEz1SpqRYxx-S4