A biztonsági öv életet ment

2021. augusztus 10. (kedd)

10km/h-s ütközést próbálhattak ki mindazok, akik ellátogattak a keszthelyi Energia téren lévő Bűnmegelőzési Irodához a hétvégén.

A biztonsági öv szimulátorba bárki beülhetett, aki nyilatkozott arról, hogy nincs például csonttörése, sérve vagy bármilyen más, komoly egészségügyi problémája. Bár a rendőrség szimulátora mindössze 10km/h-s ütközést imitált, sokan meglepődtek azon, hogy az ilyen kis sebességű becsapódás is mekkora hatással van a szervezetre. Az egyenruhások célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára. A rendőrség tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy lakott területen belül az állampolgárok előszeretettel mellőzik ennek a biztonsági eszköznek a használatát.

„Jó lenne, ha az állampolgárok használnák, mivel lehet, hogy csak egy boltig megyünk, de 5-6 kereszteződésen keresztülmegyünk, és nem biztos, hogy mindig megadják az elsőbbséget. Ez a biztonsági öv szimulátor itt a hátam mögött arra is hivatott, hogy egy kicsit felkészítse az állampolgárokat, vagy megmutassa nekik, hogy egy ütközéskor mi várható. Habár ez az öv szimulátor csak 10km/h-s sebességet hivatott mutatni, hogy akkora sebességnél mekkora az ütközés.” – tájékoztatott Dongó Norbert, a Keszthelyi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8296-a-biztonagi-ov-eletet-ment