A hatékony bűnmegelőzésért

2012. május 3. (csütörtök)

Keszthely városa 1,5 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán bűnmegelőzést segítő közösségi programok megvalósítására.

A projekt keretében áprilisban önkéntes fiatalok, kortárs-segítők négynapos drogmegelőzési, konfliktuskezelési képzésen vettek részt – ők az idegenforgalmi szezonban a nyári bűnmegelőzési iroda munkáját segítik majd.

Különböző korú érdeklődőknek szólnak azok a bűnmegelőzési témájú előadások, melyeket a program keretében valósít meg az önkormányzat és a partnerként bevont keszthelyi rendőrkapitányság. Az idősebbek a besurranásos bűncselekményekről és a megelőző vagyonvédelemről hallhattak tájékoztatót. Egy másik, főként fiataloknak és szülőknek szóló előadás az internetes bűncselekmények körét, a cyberbűnözést tárgyalta. Május 15-én dr. Zacher Gábor toxikológus látogat Keszthelyre, aki a dizájnerdrogokról beszél az érdeklődőknek a Balaton Színházban.

Az oktatás és előadások mellett „Hetvenkedő hatvanasok” címmel kétfordulós bűnmegelőzési vetélkedő is része a projektnek. A programsorozat végül konferenciával és kerekasztal-beszélgetéssel zárul, melynek célja a szervezetek közötti kommunikáció javítása, ezzel a városi és városkörnyéki bűnmegelőző tevékenység hatékonyabbá tétele.