A KÖZGÁZ kupáért versenyeztek

2019. október 18. (péntek)

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziumában már nagy hagyománya van a KÖZGÁZ napok megrendezésének. A szakmai előadások, szellemi vetélkedők mellett a sportnak is jut szerep. A város és város környéki középiskolák mérkőztek meg egymással a focipályán.
Egymást követték a meccsek 2x 10 perces félidőkkel a Georgikon Kar sportpályáján. A Közgazdasági Szakközépiskola hagyományos labdarúgó tornájára érkeztek a középiskolások. A több évtizedes sportrendezvény nagyon népszerű az intézményben, a vándorserlegért, a KÖZGÁZ kupáért folyik a verseny a 4+1 fős csapatok között.

„Közel három évtizede indult el a KÖZGÁZ kupa azzal a céllal,hogy egy versenyzési lehetőséget biztosítsunk a város,város környéki iskoláinak a labdarúgás sportágban ill. ilyen sportbarátság jegyében született összejövetelként indult ez a dolog. Két kategóriában,fiú és lány kategóriában indítjuk el a versenyt. Most jelen pillanatban négy-négy csapattal,de egyébként 5-5 csapattal szokott menni a kupa .”- adott tájékoztatást Béres Tibor testnevelő.

Mindössze 20 perc,egy meccsnyi pihenő idő jutott a pályát elhagyó játékosoknak, s újabb megmérettetésre került sor.

„Most az Asbóthtal játszottunk, 0:0-t. Hát elég erősek voltak,úgy egy szinten voltunk és hetesekkel mi nyertünk. Hát szoktunk edzeni,úgy heti egyszer péntekenként össze szoktunk ülni a 7. órák után, a 7.órában aztán 1-2 órás edzések szoktak lenni Fábián Tamás tanár úrral.”- mondta Szabó Boglárka.

Egy utolsó eligazítás a házigazda iskola lánycsapatánál, s indultak is a pályára ,hogy megmérkőzzenek a hévízi Bibó gimnázium csapatával . A két pályán fiúknál is folyamatosan zajlottak a meccsek,nagy volt az izgalom. Végül a torna legjobb lánycsapata a Vajda János Gimnázium csapata lett. Míg a fiúk mezőnyében a Bibó István Gimnázium csapat vihette el egy évre a vándorserleget.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6497-a-kozgaz-kupaert-versenyeztek?fbclid=IwAR0Z0npBfHP8LArRz4ENCdMyfsC4O6qBJc6nlfsjTZ541kPzPBZFOnMWIY4