A lakosság véleményére és ötleteire számít a város vezetése

2021. január 20. (szerda)

Lezárult a Magyar Művészeti Akadémia által meghirdetett ötletpályázat a keszthelyi Balaton-part központjának fejlesztésével kapcsolatban. Építészekből álló szakmai zsűri dönt a közeljövőben a 26 beérkezett pályázatról. Az önkormányzat azonban várja a lakosság ötleteit és javaslatait. Ma délután Nagy Bálint, a város polgármestere a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatót.

Nagy Bálint polgármester a a Balaton-part fejlesztéséről beszélt ma a sajtó képviselőinek. A Kutyás Park és Piknikkerttől a Libás Strand területéig végéig hózódó 4 km-es parti szakasz fejlesztésére a Magyar Művészeti Akadémia által kiírt ötletpályázatra építészektől, 26 pályamunka érkezett, amelyek szakmai elbírálására a közeljövőben kerül sor. A fejlesztést érintően a város vezetése várja a lakosság ötleteit és véleményét is.

„Alapvetően nagyon fontosnak tartottam mindig is, hogy kikérjük a keszthelyiek véleményeit, észrevételeit és kritikáját is minden olyan fontosabb fejlesztésben ami őket érinti, hiszen ez az ő városuk. Természetesen egy ilyen nagy volomenű és nagyszabású beruházásnál, fejlesztésnél aminek most az előszobájában vagyunk – ami gyakorlatilag a következő jó néhány évtizedre azt gondolom, hogy meghatározza Keszthelynek az arculatát illetve a keszthelyi Balaton-part arculatát, ott nem lehet megvalósítani, előkészíteni sem, egy fejlesztést ahol az emberek ne tudnák elmondani a véleményüket.”- mondta el Nagy Báint polgármester.

A februárban készülő fejlesztési tervbe szeretné a város a lakosság általi javaslatokat beépíteni és elérni, hogy új, modern szolgáltatásokkal megvalósuljon Keszthelyen, a Balaton legjobb strandja. A kialakításra kerülő ligetes sétány és zöldterület egész évben önálló attrakcióként is vonzza a turistákat és nyújtson kikapcsolódási lehetőséget a lakosságnak. A beruházás tartalmazza a közlekedés, kerékpáros közlekedés és parkoló területek fejlesztését is. A tervek között szerepel a lakosság előtt eddig elzárt parti területek megnyitása is ügyelve a természetes környezet megóvására. Így a keszthelyi Balaton-part egészében sétálható lesz. Az új Balatoni-központ elképzeléseihez várják a lakosság ötleteit, javaslatait.

„Most sajnos a koronavírus e tekintetben is nehezíti a dolgunkat, hiszen nincs lehetőség olyan személyes fórumokra mint amiket szeretnénk – habár bízom benne, hogy a tavasz folyamán már lesz – de egyenlőre ezt a javaslatot e-mailben fogják tudni megtenni. Csináltunk most direkt ezért egy e-mail címet, amely e-mail címet a projektmenedzserek figyelni fognak és ezeket a javaslatokat összesítik.”- adott tájékoztatást Nagy Bálint.

A lakossági elképzeléseket, észrevételeket és javaslatokat február 7-ig lehet beküldeni a keszthelyfejlodik@keszthely.hu e-mail címre.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7745-a-lakossag-velemenyere-es-otleteire-szamit-a-varos-vezetese