A legeredményesebb kontinensviadal volt a keszthelyi

2011. július 4. (hétfő)

Minden idők legsikeresebb junior ökölvívó Európa-bajnokságát produkálták a magyarok a szombaton véget ért kontinensviadalon, Keszthelyen. Két sportolónk is felállhatott a dobogó tetejére, emellett 3 bronzérmet is nyertek a magyar fiatalok.

Keszthely nem először adott otthont ilyen rangos ökölvívó események. Az eddigi sikeres rendezéseknek tudható be ez az Európa-bajnokság is, ami az eddigiek közül a legnagyobb méretű volt. Több mint 260 ökölvívó képviseltette magát a kontinens 33 országából, míg a mérkőzéseket 13 súlycsoportban rendezték meg a Hotel Helikon teniszcsarnokában. Az összecsapások három kétperces menetből állnak. A héten Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere fogadást is adott a csapatok vezetőinek a Helka sétahajón, balatoni hajókázásra invitálva a társaságot.

A szombati döntőkre megérkezett a viadalra Erdei Zsolt, két súlycsoport korábbi profi világbajnoka is, akit hatalmas szeretettel fogadott a nagyszámú közönség. A finálékra óriási hangulatot varázsoltak a zászlókkal, kürtökkel, dobokkal felszerelkezett szurkolók a csarnokba, amit meghálált a két magyar versenyző. Herczeg Norbert az 54, Hámori Ádám a 75 kilós súlycsoportban győzött, és lettek mindketten junior Európa-bajnokok.

Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szakszövetség első embere a következő szavakkal értékelte az egyhetes viadalt:
– Ez a verseny minden várakozást felülmúlt. Öt érmet nyertünk, ilyen még nem volt! A legeket fokozhatnám, Keszthely városa, és a megye egyre nagyobb tradíciókkal rendelkezik az ökölvívás területén is. Hallottam, hogy a városban is alakult ökölvívó klub, ami számos tehetséges gyerekkel büszkélkedhet. Tavaly, amikor a nők versenye jól sikerült, Ruzsics Ferenc polgármesterrel beszélgettünk és gyorsan megállapodtunk abban, hogy nyugodtan rendezhetünk újabb rangos rendezvényt a városban. Remekül döntöttünk, amikor az Európa-bajnokságot idehoztuk. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó nagy versenyünk Keszthelyen.

Kapcsolódó cikkek:
Minden idők legnagyobb junior ökölvívó kontinensviadala Keszthelyen
Női ökölvívók diadala Keszthelyen
Sportolókat és sportembereket tüntettek ki
Több mint 800 nevező a Keszthelyi Kilométerek utcai futóversenyen