A legszebb zalai gímkoronák Keszthelyen

2019. szeptember 13. (péntek)

Szombaton rendezik a Festetics Trófeaszemlét, mely egyben a vadászati kultúra ünnepe. A vadászók és nem vadászók közel száz gímtrófeát csodálhatnak meg, köztük olyan kapitális példányokat melyet ritkán ejtenek csak el a zalai erdőkben. A szakmai és vadászati kulturális programok mellett több érdekességgel is várják a nagyközönséget a Vadászati Múzeumba.

A zalai erdőkből érkezett a trófeák döntő többsége a mustrára. A gímkoronák közt olyan is van, melyek az idei szezonban, akár az elmúlt napokban került terítékre. A Festetics Trófeaszemle egyrészről egy szakmai megmérettetés a vadászok számára, míg a nagyközönségnek megmutatja a vadászat lényegét és a vadgazdálkodás feladatait.

”Szerettünk volna egy széles képet bemutatni. Nem az összes idei szezonban esett, múzeum vagyunk, nem baj, ha egy kicsit poros a trófea, mi leporoljuk és bemutatjuk. Gyakorlatilag a fiatal korosztálytól egészen a golyóérettségig mutatunk be trófeát, kimondottan nagy kapitálisokat is, amik talán két-három évente esnek a zalai erdőkbe, úgyhogy érdemes lesz ezeket megnézni testközelből” – nyilatkozta Tóth Csaba múzeumigazgató.

A trófeákat szombaton és vasárnap a múzeum nyitvatartási ideje alatt díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők. A szakmai programokra szombat délelőttől vadászkürt hívja a vendégeket. A nagyközönséget solymászattal, szarvasbőgő bemutatóval, agárfuttatással és játszóházzal is várják. A Vadászati Kulturális Egyesület pedig bemutatja idei képzőművészeti kiállítását.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6400-a-legszebb-zalai-gimkoronak-keszthelyen?fbclid=IwAR2XJSA56hYFeqCJWq2KSZ1kC_lyDUmTeDxgXxba3buevwAi-Gae804v06A