A mesék világáról rajzoltak

2019. november 9. (szombat)

A Keszthelyi Család és KarrierPONT őszi program sorozatában rajzpályázatot hirdetett óvodások részére, Neked melyik a kedvenc magyar népmeséd? címmel. Tegnap délután játékos délutánra és eredményhirdetésre várták a gyermekeket és szüleiket a központba.
Sorban érkeztek a kicsik a Család és KarrierPontba. Színes rajzokat is hoztak, mert egy felhívást olvastak a szüleik, s ők úgy gondolták, hogy rajzolnak a felhívásra. Kedvenc meséjükről kellett rajzolni a rajzpályázatra. Óvodai csoportok közösen készített alkotással is neveztek. A bátrabban el is mondták mi látható a rajzlapon.

„Nagyon pici virágok, hatalmas nap van a rajzon a Kiskondás című meséből.”-mondta a kis óvodás Dencs Zoltán.

Percek alatt megtelt a játszószoba. A nagyobbacskák segítettek a kicsiknek építeni. Felhőtlen közös játékkal töltötték az időt a kicsik miközben a rajzokat a felnőttek megnézték. Szép Mariann óvónő értékelte a kis művészek fantázia világának megjelenítését, a pályamunkákat.

„Mivel a népmese, magyar népmese áll hozzájuk a legközelebb és ez nagyon csodálatos dolog és nagyon fontos a magyarság tudatunkban is és az ő kis képi világukat árulja el. Tulajdonképpen ahogy ők ezt az egész történetet elképzelik és ha itt végignézünk ezeken a rajzokon lehet látni a gyereknek azt a gyönyörű, színes képi világát, a különleges formavilágát amivel ezeket megjeleníti.”-mondta Szép Mariann, óvónő.

Az eredményhirdetésig is sok újdonságot hallhattak a gyerekek. Magyar Szilvia, a gyermekkönyvtár vezetője játékosan, bevonva a kicsiket bemutatta mesék, regények tárházát a könyvtárat ahol nem csak könyvekkel, hanem különböző szórakoztató, ismeretterjesztő és ismeretet bővítő rendezvényeket is tartanak. Sokan érdeklődve lapozgatták a mesekönyveket amiket a gyermekkönyvtárból hoztak a délutáni rendezvényre.

A Család és KarrierPONT 2018. júniusától igazi családbarát programokkal várja az érdeklődőket. A rajzpályázat az őszi programsorozathoz kapcsolódott.

„Ez a program kimondottan a gyerekeknek kedvez, de mindig van alkalom az anyukáknak is arra, hogy megismerkedjenek az irodának a szolgáltatásaival, tevékenységével miközben a gyerekek is jól érzik magukat. Ezt az eseményt rajzpályázat köré szerveztük, amit még az őszi szünet előtt meghirdettünk, így talán egy kis elfoglaltságot is adtunk a gyerekeknek a szünidőben.”- adott tájékoztatást Nagyné Németh Barbara, tanácsadó.

Eljött a várt pillanat is, amikor a rajzok alkotóit megjutalmazták. Senki nem ment haza ajándék nélkül a Család és KarrierPONT-ból.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6561-a-mesek-vilagarol-rajzoltak?fbclid=IwAR3AvUHxQ9omUuz6KKAOiPsdZFZfO0dvvxjEQjnDwVkWL9K63aEjyCYLsvI