A regisztráltak napokon belül oltáshoz juthatnak Keszthelyen

2021. május 18. (kedd)

Folyamatosan zajlik az oltás az Alapellátási Intézetben. Múlt héten mintegy 350 fő beoltására elegendő vakcina érkezett a keszthelyi rendelőintézetbe. A Pfizer, AstraZeneca és Janssen oltóanyagokat kedd délig fel kell használni a háziorvosoknak. Keszte Gábor intézményvezető arról tájékoztatta televíziónkat, hogy a regisztráltak napokon belül oltáshoz juthatnak Keszthelyen.

Jórészt második körös Pfizer-oltásra érkeztek ma a páciensek a keszthelyi rendelőintézetbe. Az első és második körös német-amerikai fejlesztésű vakcina mellett második körös AstraZeneca és az egydózisú Janssen oltóanyagokból kaptak a keszthelyi háziorvosok.

Dr. Nyéki András 55 éve tevékenykedik háziorvosként, jelenleg az ötös körzetben helyettesít. Véleménye szerint minden oltóanyag megfelelő: „A legfontosabb feladatok közé tartozott nekem mindig a betegségek megelőzése. Ez a védőoltás is a megelőzéshez tartozik. A betegségeket a legjobb megelőzni és sokkal nehezebb kezelni, vagy gondozni őket. Ez a COVID-19 védőoltás mindegyik formája, fajtája biztosítja azt, hogy ne legyenek súlyos betegek azok, akik megkapják és rendes, tisztességes új életet kezdhessenek egy év után.”

Van olyan háziorvosi körzet, ahol már pénteken, de többségében hétfőn kezdték meg a múlt héten érkezett vakcinák beadását. Legkésőbb kedd délig fel is kell használni ezeket az oltóanyagokat. Az Alapellátási Intézetbe folyamatosan érkeztek az oltakozók, de tumultus nem alakult ki.

„Én covidos is lettem. Beteg lettem, mentő vitt el, kórházban töltöttem tíz napot. De egyébként is regisztráltam volna. Saját magamat is, meg a környezetemet is féltem, meg nincs rá szükségem, hogy ilyen betegség elérjen, se a családomat, se engem” – nyilatkozta a rendelőintézetben várakozó Hős-Nagy Ildikó.

Múlt hét végén mintegy 350 fő beoltására elegendő vakcina érkezett a keszthelyi rendelőintézetbe. Egy oltási hét általában szerdától szerdáig tart. Ezen a napon kapnak értesítést a háziorvosok, hogy milyen vakcinából mekkora mennyiség érkezik és kiket szervezhetnek azokra.

Keszte Gábor intézményvezető: „Pénteken már elkezdték szervezni azokat az oltandókat, akiket például a Pfizer első körre szeretnék behívni a háziorvosok és kiderült, hogy nagyon sokan már regisztráltak a kórházi oltópontra, tehát ők sem jönnek. Volt olyan körzet, ahol például felhívást tettek közzé, hogy jelentkezzenek aki Pfizert szeretnének. Értesüléseim szerint ez is betelt. Gyakorlatilag most már azt lehet mondani, hogy aki regisztrált Keszthelyen – szinte bármilyen oltóanyagra – az napokon belül hozzá is jut az oltáshoz, úgyhogy nagyon kérünk mindenkit, hogy regisztráljanak.”

A rendelőintézet munkatársai arra kérik az oltásra érkezőket, hogy az internetről letölthető, vagy a portán átvehető oltási nyilatkozatot töltsék ki és legyen náluk a TAJ- kártyájuk. Akik a második oltást kapják, mindenképpen hozzák magukkal az első oltáskor kapott kártyájukat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8053-a-regisztraltak-napokon-belul-oltashoz-juthatnak-keszthelyen