A szállodák vezetői találkoztak

2024. április 24. (szerda)

A keszthelyi szállodák vezetőivel tartott kerekasztal-beszélgetést Manninger Jenő polgármester. A turisztikai szféra fontos a városnak, a szállásadók véleménye és javaslata pedig nagyon mérvadó. A találkozón szó esett a jövőbeni fejlesztésekről is.

2023-ban sokakat vonzottak a városba a nagy rendezvények. Ilyen volt például a több napig tartó KeszthelyFest, ahol sok helyszínen, minden korosztálynak biztosítottak programot. Népszerű volt a Tour de Hongrie szakaszbefutó vagy éppen a Zalai Borcégér-Keszthelyi Borünnep. A fiatal zenészeknek is biztosított helyszínt a város, hiszen a Fülesbagoly tehetségkutatónak itt volt az egyik elődöntője. Ez idén is így lesz. Ebben az évben itt rendezik a Bujtor Filmfesztivált. A megnövekedett igényekhez igazodva az elmúlt időszakban két szálloda is épült a városban, ehhez a Kisfaludy-program járult hozzá. Bár a legfiatalabb szálláshely még csak idén lesz egy éves, pozitív tapasztalataik vannak az elmúlt időszakról.

„Azt gondolom, hogy ahhoz képest, hogy tavaly május elsején nyitottunk, nem panaszkodhatunk, szerintem nagyszerű tavalyi évet zártunk. Természetesen fejlődni azt mindig kell és bizakodunk, hogy hasonlóan jó lesz az idei évünk is, vagy inkább azt mondom, hogy talán még jobb.” – mondta el Bihari Dávid szállodaigazgató.

Keszthely újra felkerült a turisztikai térképre, erről Manninger Jenő polgármester beszélt a keszthelyi hotelek vezetőinek. A város első embere azért tartotta fontosnak, hogy megvalósítsák a turisztikai kerekasztal-beszélgetést, hogy a közös gondolkodás jegyében tanácskozhassanak. A cél, hogy még jobb minőséget tudjanak kínálni az idelátogató vendégeknek. A tavalyi eredmények mellett a következő időszak fejlesztéseiről is beszámolt a jelenlévőknek.

„Azok, akik a legtöbb szállásférőhellyel rendelkeznek, azok nagyon sokat tettek a városért az elmúlt időszakban. Természetesen ez a munkájuk is, mondhatnánk, de nagyon jelentős eredményeket ért el Keszthely. Ugye Keszthely most felkerült újra a térképre, hogy így mondjam. A két új szálloda és természetesen a többi szállásadónak is köszönhetően.”

A találkozó a jövőben is folytatódik, negyedévente ülnek össze a szállodák vezetői. A későbbiekben a magánszállásadókkal is szeretnék bővíteni a kört.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek