A temetkezési díjakról és az idei rendezvényekről is tárgyaltak

2023. január 26. (csütörtök)

A temetkezési díjakról és az idei rendezvényekről is tárgyalt csütörtökön a keszthelyi képviselő-testület. A városvezetés növeli például a sírhelymegváltási díjakat, ezt a gazdasági helyzet indokolja. Az önkormányzat megkezdte a felkészülést az idegenforgalmi szezonra. A korábbiaknál erősebb promóciós tevékenységgel népszerűsítik a rendezvényeket.

Növeli a városvezetés a temetkezési- és sírhelymegváltási díjakat. Az emelkedő költségek miatt indokolt a drágítás. Az árakat igyekeztek úgy meghatározni, hogy ne érjék el az infláció mértékét, de bizonyos esetekben ezt is meghaladják a temetőket kezelő VÜZ Kft. díjtételei. Manninger Jenő polgármester szerint ezek gazdaságilag indokoltak. A januári soros ülésen elhangzott, hogy a költségvetésbe beterveznek egy olyan tételt, mellyel a rászorulókat segítik.

„Tartalmazni fog egy keretet, ahonnan a rászorulókat, azoknak akiknek ezek a költségek sokat jelentenek – itt általában idős emberekről van szó – azok kaphatnak nem csak temetkezési segélyt, hanem a percella újramegváltásra, sírhelymegváltásra is kaphatnak majd segélyt az önkormányzattól” – mondta Manninger Jenő polgármester.

A soros ülésen napirendre került a 2022-es turisztikai évről szóló beszámoló és tárgyalták a felkészülést az idei szezonra. A városvezetés jelentős előrelépést szeretne ezen a területen. Ezt segíti az Európa Kulturális Fővárosa programban elnyert pályázat és két nagy rendezvény, a Keszthelyfest és a Helikon gála.

„Feltett célkitűzésem volt, hogy ne csak a rendezvényt rendezzék meg, hanem legyen megfelelő előkészítése, propagandája, reklámja, promóciónak hívják ezt a szakmában. Időben tudjanak róla az emberek és Keszthelynek a hírnevét is emelje természetesen. Egy rendezvény arról szól elsősorban, hogy elmehetünk, a keszthelyi emberek elmehetnek, de azért fontos az is, hogy sok helyen lássák azt, hogy milyen nívós rendezvények vannak Keszthelyen. Keszthelynek a kulturális rangja emelkedjen, ez a cél” – hnagsúlyozta a város polgármestere.

A városvezetés a költségvetésben is különít el forrást a rendezvényekre, de jórészt pályázati pénzekből finanszírozzák a programokat és a promóciót. Az önkormányzat megállapodott a Keszthelyi Kilométerek futóverseny szervezőivel, hogy nem pünkösdkor, hanem szeptemberben rendezik meg a programot. Idegenforgalmi szempontból a pünkösd egyébként is zsúfolt, így viszont a nyári időszak után is nívós program lesz a város palettáján. Manninger Jenő polgármester arról is beszámolt, hogy a Keszthelyen népszerű, éves rendezvényeket mind megszervezik, azokat is, melyek mögött nincs pályázati finanszírozás.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9995-a-temetkezesi-dijakrol-es-az-idei-rendezvenyekrol-is-targyaltak

Képek