Átadták a Lovas Nemzet fotópályázatának díjait

2022. augusztus 23. (kedd)

Átadták a Lovas Nemzet fotópályázatának díjait Keszthelyen a Hintómúzeumban. A kétévente megrendezett megmérettetésre ezúttal is szép számmal neveztek a fotósok. Nem csak hazai, határon túli pályaművek is érkeztek a felhívásra.

Már az első nap sokan voltak kíváncsiak az idei fotópályázat legjobbjaira. Junior, amatőr, profi, valamint a kutyák és lovak kategóriákban lehetett nevezni, de odaítélték a Lovas Nemzet különdíját is.

A díjakat idén is a Helikon Kastélymúzeum Hintómúzeumában vehették át a fotók készítői. Olyanok is kattintottak, akiknek nincs saját lovuk, csak szeretik ezeket az állatokat. Természetesen a lovas élet szerelmesei is fényképeztek.

„Lovas vagyok 1984 óta. Nagyon szeretem a lovakat fényképezni. Rengeteg lovas barátom van, fogathajtós is, meg lótenyésztő is, lovas is, úgyhogy adja magát a téma.” – mondta el Jerszi Gabriella fotográfus.

A magazin minden második évben megszervezi ezt a pályázatot. Ebben az évben 403 fotó közül kellett kiválasztania a legjobbakat a zsűri tagjainak. Összesen 39 képet állítottak ki Keszthelyen.

„Egyre népszerűbb. És valószínűleg az internetnek köszönhetően eljut több országba a híre a pályázatba. És így történhetett az meg, hogy határainkon túli fotóklubokból is pályáztak Erdélyből, Szlovákiából. De nagyon szép és érdekes meglepetés volt számunka például, amikor Libanonból érkezett pályamunka, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból.” – ismertette Király Éva főszerkesztő.

A helyezettek több ajándékot is átvehettek. A csomagok mellé kapták meg a Mihály Árpád szobrászművész által megalkotott bronzplakettet is. Ezen az új hazát kereső csodaszarvast űző Hunor és Magor látható. A fotókiállítást egy éven keresztült nézhetik meg az érdeklődők a Hintómúzeum harmadik termében.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9489-atadtak-a-lovas-nemzet-fotopalyazatanak-dijait