Átvett megbízólevelek

2024. június 24. (hétfő)

Ünnepélyes keretek között vették át megbízóleveleiket Keszthely újonnan megválasztott képviselői és polgármestere szombat délelőtt. A VÁRTAK Egyesület támogatta az új polgármestert és 7 egyéni körzet képviselőjét. A FIDESZ-KDNP egy körzetben szerzett mandátumot és három jelöltjük kompenzációs listán kerül be az októberben felálló új testületbe.

A Városháza dísztermében dr. Cseszár Zsuzsanna, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át a dokumentumokat azt követően, hogy a képviselők választási eredménye is jogerőre emelkedett.

Megbízólevelet vehetett át Dr. Tóth Gergely Keszthely leendő polgármestere, Dékány Péter, az 1-es választókerület képviselője, Klaczné Tar Ibolya, a 2-es választókerület képviselője, Kendeh Gusztáv, a 3-as választókerület képviselője, Rizsányi Zoltán, az 5-ös választókerület képviselője, Szántó András a 6-os választókerület képviselője, Nemes Klára, a 7-es választókerület képviselője, Tóth Balázs, a 8-as választókerület képviselője. Kompenzációs mandátumáért Raffai-Réz Ildikó vett át megbízólevelet.

Dr. Cseszár Zsuzsanna elmondása szerint a választási bizottságnak sok munkája volt, 15ször tartottak ülést, valamint sok határozatot hoztak. Érdekes és váratlan esemény volt számára, a képviselőtestület ilyen mértékű megváltozása.

„Izgatottan várja a város, hogy az új vezetés milyen eredményeket fog produkálni, bízunk a sikereikben, és bízunk abban, hogy eredményes lesz a következő 5 év.”

Dr. Tóth Gergely, az ünnepségen elmondta: az a cél, hogy az ellentéteket félretéve közös összefogással építsenek egy erős várost.

„Én annak a híve vagyok, hogy minél inkább megtartsuk a struktúrákat és az embereket, akiknek tapasztalata van, és ott igazítsunk ezen, ahol feltétlenül szükséges, ehhez meg az kell, hogy az ember jó pár hónapig dolgozzon és átlássa a dolgokat. Most konkrét tervekről nem akarok beszélni, mert nagyon sokat beszéltem, meg volt programom. Ezt most újra fogjuk gombolni egészen és ami talán mégiscsak kiemelhetek egy programpontot az a társadalmi konzultáció lesz.”

Barna Dániel a 4. választókerület leendő képviselője, valamint Manninger Jenő, és Dr. Boldizsár Erzsébet, kompenzációs listáról bejutott képviselők írásban jelezték, hogy nem tudnak megjelenni, ezért ők másik időpontban vehetik át megbízóleveleiket.

Keszthely Város Roma Önkormányzatának 2 tagja is ezen a napon vehette át megbízólevelét, Kozák Csaba, valamint Lendvai János Tiziano. A többi nemzetiségi képviselő csütörtökön kapta meg a dokumentumot.

Pelikán Péter – Keszthelyi TV

Képek