Az életmód meghatározza éltünk hosszát

2019. október 17. (csütörtök)

A sport és táplálkozás misztikuma címmel tartott előadást Keszthelyen Manninger Beáta az életmód váltásról október 11.n a Balaton Színházban .A tanácsadó a diabéteszes embereknek, változó korban lévő nőknek és túlsúlyos gyerekeknek próbál segíteni táplálkozási tanácsaival.
Manninger Beáta hallgatóságának elmondta,hogy két évtizedes televíziózás után édesapja cukorbetegsége motiválta a váltásra,s kezdett el a táplálkozással komolyabban foglalkozni,tanult táplálkozási szakembernek és sporttáplálkozási tanácsadónak . 30 éve érdekli az egészséges életmód és táplálkozási formák. Hazánk lakosságának rossz egészségi állapota és a túlsúlyos emberek betegségei. Fórumokon,személyes beszélgetéseken próbál segíteni az érintett célcsoportoknak.

„Az lenne a legfontosabb hogy ha életmód váltásra bírnánk az embereket. Amiben a 80% az étel és 20% a sport. Mondom ezt sportolóként is. Egyik a másik nélkül nincs. De azt meg kell értenünk mindenféleképpen,hogy az elsődleges az étkezésünknek a teljes megreformálása. Ha úgy tetszik a tápanyagban gazdag ételeket előtérbe helyezni,a jó szénhidrátokat,a jó zsírokat és a jó fehérjéket és mellette hetente legalább 3x sportolni.”- mondta a táplálkozási szakember, sporttáplálkozási tanácsadó.

Manninger Beáta azért tartja fontosnak az egészség tudatos étkezést,életvitelt mert kimutathatóan egyre betegebb a nemzet. Mint mondta,a legszomorúbb az,hogy már a legfiatalabb korosztálynál is sok a diabeteszes beteg és a túlsúlyos. Nagy szerepe van a közösségnek, a családnak az életmód váltásban mert a motiváltság és a visszaigazolás segít az elhatározásban és a változtatás folyamatában is. Az előadáson akadt olyan érdeklődő,aki elmondta ő a szakember segítségével szeretne változtatni.

„Pár évvel ezelőtt a mozgás lett az aktív az életemben és igyekeztem valamilyen szinten a táplálkozásomra figyelni,de eljutottam egy szintre és nem sikerült tovább a fogyás,az átalakulás és ezért úgy gondoltam,hogy mindenféleképpen a táplálkozásomba kell belenyúlni és ezért egy tanácsadó segítségét szerettem volna kérni.”- mondta el Nagyváradi Szilvia.

: Manninger Beáta Keszthelyen korábbi betegségeiről is beszélt a közönségnek,s elmondta,hogy saját táplálkozási módszerével mára tünetmentessé vált. Fontos a napi sportolás számára és az ,hogy minél több embernek tudjon a jövőben segíteni.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6496-az-eletmod-meghatarozza-eltunk-hosszat?fbclid=IwAR0pZxBLlgqFEFN4PhRXQW2dFlAUuRJf4kHX03y3SGkdrKXvAflmJRMgd_o