Az Idősek Otthonában ünnepeltek

2019. október 4. (péntek)

Októberben számos rendezvényt szerveznek ország szerte az idős emberek tiszteletére. A megbecsülés,törődés és gondoskodás jeléül.Az időseket ünnepelték a keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában. is csütörtökön délután.
Tál Zoltán plébános tartott szentmisét az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában. A meghitt gondolatokat, a lelki felüdülést az Idősügyi Tanács elnökének köszöntője követte. Nagy Bálint gondolataiban a közösség értékét,erejét emelte ki ami mindig,de idős korban különösen fontos,mert az a szeretet kézzel fogható jele. Amire idős embereknek nagy szükségük van. Úgy a családokban mint az intézményekben.

„Az Idősügyi Tanács és az önkormányzat is az elmúlt években igyekezett minden lehetőséget megadni – a lehetőségeihez mérten-,hogy megadjunk minden olyan segítséget ami akár az intézmény felújításával kapcsolatos,akár azokkal a szolgáltatásokkal ami az itt élő embereknek a hétköznapjait,mindenapjait segítik és még kényelmesebbé,komfortosabbá teszik.”-mondta Nagy Bálint.

A megújult közösségi térben negyven idős ember vett részt a kis idősek napi programon,ahol üdítővel,és süteménnyel is várták őket. Az otthon lakói örültek a hangulatos délutánnak.

„Személy szerint jónak tartom, közösség összefogása miatt,és a barátságok szerveződnek ilyenkor.”- mondta el az otthon lakója Bálint Imre bácsi.

Az Idősek Otthonában aktív élet folyik. Igénylik is a lakók. Az idősek napi rendezvényen örömmel beszéltek a hétköznapokról is.

„Nagyon jó itt lenni,nagyon jó programok vannak. Rendszeresen vannak szórakoztató programok is. Olyanok is amiből tanulni is lehet pl.egy kutyaterápia is van. Minden héten egyszer vagy kétszer jön be egy kutya aki vizsgázott és őt így simogatni lehet. És tegnapa II.Rákóczi Ferenc versenyen voltunk és ott 2. helyezést értünk el.-mondta el Sipos Zoltánné lakó.

Az intézmény lakóit Németh Lajos a Zalaapáti Harmonika Zenekar vezetője szórakoztatta. Felcsendülte régi slágerek, magyar nóták amit az idős emberek szívesen énekeltek.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6460-az-idosek-otthonaban-unnepeltek?fbclid=IwAR17uxTaBGCcaSRWWfbfvCGWImmOAJqPIH2RPbLNmU425AXOLu2Pgj3XeOI