Balaton Partnerségi Napok

2016. március 31. (csütörtök)

A Balaton Partnerségi Napok keretében szervezte meg a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kht-val közösen azt a szakmai műhelyt ahol a fő téma a helyi termékek – portékafejlesztés volt.

A Balaton Fejlesztési Tanács 2015-bem elfogadta a ’14-20-as időszakra szóló térségfejlesztési programját, koncepcióját, melynek egyik fő alapja a munkahelyteremtés, a megfelelő élettér biztosítása. Ennek az egyik legkönnyebb módja a fő gazdasági tevékenységre, a turizmusra épülő fejlesztés. A Balaton Partnerségi Napok résztvevői a versenyképesség és jövedelemtermelés tervezett fejlesztéseiről kaphattak információt a Balatoni Múzeumban tartott programon.

A helyi termékek, élelmiszerek piacteremtése, felhasználása, annak bővítése is az egyik kiemelt feladat, hiszen az értékesítésükből adódó jövedelmek a helyi társadalmat is gazdagítják, erősítik. A helyi adottságokra épülő fejlesztéseknek köszönhetően ma már nem csak az alaptermékeket, hanem a belőlük készült termékeket is forgalmazhatják a kistermelők. Egyre több helyi terméket forgalmazó üzlet van Magyarországon. A keszthelyi Tulipán bolt tuladonosa, Kiss László elmondta, hogy amennyiben ki tud alakulni egy megyei vagy balatoni integráció, lesz egy olyan tudás- és információbázis, amiból tájékozódhatnak a termelők, a kereskedők, az már nagy előrelépést jelent. A balatoni termékek védjegye pedig igazolná a helyi termékek minőségét.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)