Balatoni Krónika

2015. január 6. (kedd)

Január 16-án jelenik meg a Balatoni Krónika első száma. A hírcentrummá alakult Keszthelyi Televízió kiadásában kéthetente kerül a postaládákba az ingyenes lap. A szerkesztők célja, hogy modern, áttekinthető és informatív, olvasmányos lapot készítsenek. A Balatoni Krónika kiadása többletköltséget nem okoz az önkormányzatnak, mivel a korábban támogatott Monitor Magazinnal azonos támogatást nyújtanak az azt kiadó Keszthelyi Televíziónak.

Széleskörű információkkal, érdekes riportokkal, számos rovattal és modern szerkesztéssel fog megjelenni a Balatoni Krónika. Sámel József, a lap felelős szerkesztője azt mondja, hogy egy olyan újságot szeretnének készíteni, amit az emberek szívesen vesznek a kezükbe.
„A törekvéseink központjában az szerepel, hogy az újság hírei mellett a híreknek a hátterét is feldolgozzuk, tehát információkat nyújtsunk, ugyanakkor pedig a hátteret is bemutassuk, hogy mi áll egy adott döntés, egy adott hír mögött.” – fogalmazta meg Sámel József.

A lapban olyan írásokat kívánnak közölni, melyekből tájékozódni lehet a város életéről, s olyan riportokat, melyek által érdekes embereket, történéseket lehet megismerni. Ennek érdekében számos rovat jelenik meg a lapban.

A Balatoni Krónikát az idén harminc éves Keszthelyi Televízió adja ki, mely már megállapodást kötött a nyomdával, és a terjesztő céggel.
„Egy tizenhat oldalas újságról van szó, 12 ezer példánnyal indulunk. A térségbeli települések, önkormányzatok, egyre többen érdeklődnek már a lap iránt, úgyhogy a terveink szerint ez idén nyáron már 15 ezer példányban jelenhet meg .” – mondja dr. Molnár András, a lapot kiadó televízió ügyvezető főszerkesztője.

Az új lap kiadásáról a tárgyalások, az előkészületek már múlt év tavaszán megkezdődtek. Tavaly novemberben a képviselő-testület meghozta a döntést, miszerint a hírcentrummá alakuló Keszthelyi Televíziót bízza meg a lap kiadásával. Az újság többletköltséget nem okoz az önkormányzatnak.
Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: „a Monitor Magazinnak szánt eddigi pénzeszközzel a Keszthelyi Televíziót támogatjuk. Ezt a támogatást a Balatoni Krónika kiadására kell fordítania a televíziónak.”

A szerkesztők szeretnék a lap készítésébe bevonni a lakosságot is, ezért várják a véleményeket, vagy akár fotókat, írásokat. Az ingyenes információs lap január 16-án kerül a postaládákba.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)