Báloztak a cserkészek

2024. április 9. (kedd)
KesztHelyi identitás

A 379. Feltámadás Cserkész Csapat a hétvégén tartotta 18.cserkészbálját. A vidám hangulatú programon értékelték az elmúlt év munkáját és a jövőbeni tervekről is szó esett. A locsolóbál helyszíne a Georgikon Campus kollégiumának étterme volt.

Népviseletbe öltözött fiatalok adtak fergeteges műsort a cserkészek locsolóbálján.   Táncoltak, énekeltek és zenéltek. A keszthelyi 379. Feltámadás Cserkész Csapat évente megszervezi a bált a cserkészeknek és barátaiknak. Ez a cserkészek legnagyobb közösségi, vidám programja, ami már hagyománnyá vált. A bálozókat köszöntötte Manninger Jenő, Keszthely város polgármestere.

„Azért jöttem el, mert a városnak fontos a cserkészet és fontosak azok a cserkészek és cserkész vezetők, akik ezt itt működtetik és csinálják már hosszú idő óta. Tehát szép hagyománya van Keszthelyen a cserkészéletnek és tulajdonképpen ez a fontos igazából. Megtiszteltetés, hogy meghívtak és, hogy én is azzal fejezem ki, hogy eljöttem és köszöntöm őket. A város életében fontos, mert fiatalokat össze tudják fogni és ráadásul itt azt lehet látni, hogy a fiatalok mellett a szülők is közös programokat csinálnak. Tehát mondhatni, hogy a családok összefognak. Ez a mai világban nagyon jó.”- mondta el a rendezvényen Manninger Jenő.

A vendégeket köszöntötte a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke Ruzsics Ferenc is. Meglocsolta a cserkészbál hölgy tagjait. Karacsi Gábor a cserkészek csapatparancsnok helyettese beszámolt az elmúlt évi munkájukról. „Az elmúlt év nagyon jól alakult a csapatunkban mint minden évben hála Istennek. Különböző programjainkat meg tudtuk sikeresen rendezni, mint pl. a nyári csapattáborunkat. Volt locsolás húsvétkor. Aztán különböző portyákon, túrákon vettünk részt és most eljöttünk ide a bálra is, hogy megünnepeljük az egész tavalyi évünket.”-adott tájékoztatást Karacsi Gábor, csapatparancsnok helyettes.

A vidámságra, mulatságra vágyók között voltak egykori cserkészek és szülők is.”Egy lelkes cserkész anyuka vagyok.  A fiam már hat éve a cserkész alakulat tagja. Nagyon sok jót mesél. Rengeteget kirándulnak úgyhogy sok foglakozáson vesznek részt. Nagyon aktív ez a cserkész élet én meg lelkesen részt veszek minden évben a bálban. Nagyon szeretjük ezeket a bálokat. Nagyon jó a hangulat.”-nyilatkozott Pozsányiné Gergely Bea.

Közös imádság után,Tál Zoltán plébános megáldotta a bálozók vacsora asztalát és elkezdődött a hajnalig tartó bál. A locsolóbál bevételével a cserkészcsapatot támogatták a résztvevők.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

Képek