Becsengettek

2019. szeptember 2. (hétfő)

Ma reggel becsengetnek az iskolákban, Keszthelyen 3545 általános- és középiskolás tanuló foglalt helyet az iskolapadban. A 2019/2020-as tanév június 15-ig tart, addig még 180 napot kell a diákoknak az iskolában tölteniük. Keszthelyen 190 elsős diák került át az óvodákból az iskolába.
Még gyakorolják a jelentést a Csány-Szendrey iskola első osztályosai az 1/c-ben. A gyerekek nagy izgalommal várták a becsengetést. Simon Zétény is örömmel ült be az iskolapadba. Szerinte több ok miatt is fontos iskolába járni: „Hogy megtanuljunk írni, meg olvasni.”

Az első napok célja, hogy a gyerekek megszokják, hogy az óvoda helyett már az iskolába járnak. A pedagógusok ezért nagy hangsúlyt fektetnek a játékra. Egymással is megismertetik a kisdiákokat és az iskolát is bemutatják nekik.

Csécs-Molnár Adrienn igazgatóhelyettes: „Nagyon fontosnak gondoljuk a lelki ráhangolódást. Az első időszakban kiemelt szerepet kap a mese és a játék és így észrevétlenül szippantják magukba a tudást a gyerekek. Nehéz dolguk ban, mert új környezetben, új elvárásokhoz kell igazodniuk, de nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a beilleszkedés zökkenőmentesebb legyen és a legfontosabb célunk azt tartjuk, hogy elérjük azt, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni.”

A Csány-Szendrey iskola két intézményében összesen 96 első osztályos kezdte meg a tanévet. 775 fős összlétszámával ez a legnagyobb általános iskola Keszthelyen. A városban összesen 1647 általános iskolás ült be szeptember 2-vel az iskolapadba, közülük 190-en elsősök. A keszthelyi középiskolákban 1898 tanuló kezdte meg a 2019-20-as tanévet, a 9. évfolyamosok száma 494. A jogszabály alapján a tanév szeptember 2-án, hétfőn kezdődik, és 2020. június 15-ig, hétfőig tart. A tanulóknak száznyolcvan napot kell iskolában tölteniük, a tanulmányaikat középfokú iskolákban végzőknek az utolsó tanítási nap 2020. április 30.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6361-becsengettek?fbclid=IwAR34TCHBBvjXM_JV_NkQSPKgMReYUd3_jn6KNmeRSZWYw5hmTR2XfGsLEJQ