Civilek karácsonya

2014. december 25. (csütörtök)

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén második alkalommal a Civil Karácsonyt, melynek célja, hogy az ünnepek közeledtével minél többen mozduljanak ki. A keszthelyi civil szervezetek összefogásával valósultak meg a programok. Az Életfa Óvoda tagjai látványos betlehemes műsort mutattak be, kiosztották az idei adventi kirakatverseny díjait és átadták a Szeretet-díjat is.

Az Életfa Óvodába járó kisgyerekek betlehemes műsora volt az egyik legmeghatóbb része az idei Civil Karácsony rendezvényének. Nem csak betlehemezés, hanem karácsonyi asztal is várta mindazokat, akik ellátogattak a Fő térre. Petánovics Katalin A modern jóember címmel mondta el az ünnephez kapcsolódó gondolatait. A színpad előtt karácsonyi asztalt állítottak fel, melyen dió, mogyoró és sok téli finomság várt mindenkit.

A Civil Karácsonyon osztották ki az adventi kirakatverseny díjait a nyerteseknek. Idén a sétálóutcai Brand Shop, Trend Cipő és a Tutto Bene üzletek kapták az elsőnek járó díjat. Kurucz Kolos, a Hét szív virág mesemondó műsor egyik szereplője mondta el a kedvenc versét és meséjét. A nulla fokhoz közeli hőmérsékleten mindenkinek jól esett a meleget adó máglya. A Vajda János Gimnázium énekkara is színpadra lépett a civil karácsonyon. A szervezők minden évben sokat dolgoznak azért, hogy létre jöhessen ez a városi program.

A holládi bábtáncoltató betlehemesek műsora után a rendezvény fénypontjaként átadták az idei Szeretet-díjakat, melyet olyanok kapták, akik életük során önzetlen segítséget nyújtottak embertársaiknak. A díjat posztumusz kapta meg Tantó Gusztáv, sírkőfaragó. Szeretet-díjat kapott még Salamon Józsefné, Koltai Zsófia, Szindekovics József és Keczeli Zoltán.

A civil Karácsony rendezvénye közös énekléssel ért véget, melyben a holládi bábtáncoltató betlehemesek segítettek az egybegyűlteknek.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)