Csak a csapvíz

2019. augusztus 13. (kedd)

Egyre több vendéglátóhely csatlakozik ahhoz a csapvízkampányhoz, amit a DRV Zrt. kezdeményezett. A projekt kapcsán a partner kávézók, cukrászdák és bárok csapvizet szolgálnak fel a kávé mellé a DRV által biztosított, emblémázott pohárban, melyeket a fogyasztás ideje alatt a vendégek kérésére folyamatosan, díjmentesen újratöltik. A kampány célja felhívni a figyelmet a környezettudatosságra és a folyadékbevitel fontosságára.
Vizet töltenek a poharakba ebben a kávézóban. A kávét kérő vendégek részére szolgálják fel a frissítőnek szánt italt. Az üzletvezető szerint nem új keletű ez a szolgáltatás számukra, de szívesen csatlakoztak a DRV kampányához, hogy segítsenek a csapvíz népszerűsítésében.

„Ugye egyrészt életünk fontos része a víz. A vendégek is nagyon szívesen fogyasztják. Illetve azért csatlakoztunk ezért a kampányhoz, hogy felhívjuk a figyelmet az ivóvíz fogyasztására, úgyhogy minden kávé mellé mi is adunk egy pohár csapvizet.” – ismertette Mihalicz Diána.

A kampányhoz 23 kávézó és cukrászda csatlakozott, akik az együttműködés keretében összesen 500 darab „Csak a csapvíz”-logóval ellátott poharakat kaptak. A vendégek pozitívan fogadták a kezdeményezést. Kérésükre folyamatosan díjmentesen töltik újra a poharakat. A megkérdezettek közül többen örülnek annak, hogy nem ásványvizet kapnak a forró italok mellé, hiszen otthonaikban is gyakran fogyasztják a csapvizet.

„Kifejezetten örülök neki, hiszen Magyarország karsztvizekben gazdag, a csapvízhálózatunk kitűnő. Úgyhogy én azt gondolom, hogy egyenértékű vizet kapunk a csapvízben és mint az ásványvizes, palackozott ásványvizekben is. Úgyhogy én kifejezetten örülök neki.” – mondta Bálint Péter.

A DRV már korábban is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését. A kampánnyal szeretnék hangsúlyozni azt is, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik. Minőségét tekintve biztonsággal fogyasztható, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz.

„Nyáron, amikor hőség van és izzadunk, akkor sokkal több vizet veszít a szervezet, mint általában és ezért nagyon fontos, hogy ezt az elveszett vízmennyiséget pótoljuk. Tehát a folyadékbevitel fontosságára szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, valamint a környezettudatosságra. Hiszen hogyha csapvizet fogyasztunk, ugye azzal nem termelünk műanyaghulladékot és ezáltal óvjuk a bolygónkat. Ezek a vendéglátóhelyek ezek felelős vendéglátóhelyként viselkednek egyrészt tehát a környezetük, másfelől pedig a fogyasztóiknak a védelme is a szemük előtt lebeg.” – osztotta meg Lakatos Edina sajtószóvivő.

A csapvízkampány egész éven át tart és jövőre is meg kívánják rendezni. A következőkben nem csak a kisebb vendéglátóhelyeket, hanem az éttermeket is meg szeretnék szólítani a DRV munkatársai.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6306-csak-a-csapviz?fbclid=IwAR0lfmQsoDBm-BTRV-AtLxiPjDc2lEidgomemBDIZuP-ipaRTzD79VzAKzI