Csik Ferenc Tanuszoda: küszöbön a nyitás

2019. augusztus 30. (péntek)

A nyári karbantartások hamarosan véget érnek és újra várja vendégeit a keszthelyi uszoda. A tanév első napján, szeptember 2-án nyitják meg a kapukat a vendégek és az iskolás diákok előtt. A Csik Ferenc Tanuszoda medencéiből július első hetében engedték le a vizet, a nyár folyamán a kisebb-nagyobb hibákat javították ki.
Már majdnem minden készen áll a Csik Ferenc Tanuszoda újranyitásához. A nyár eleji bezárást követően leengedték a medencék vizét, majd a kiszolgáló személyzet a Balaton-parti strandokon végezte a munkáját. A szokásos karbantartás egy hete kezdődött meg. Az uszoda szinte teljesen új állapotban várja majd a látogatók érkezését. „Festés, tisztasági festés, burkolatjavítások, a gépházban javítások, a tető javítása vált szükségessé a nyár folyamán, a villamoshálózatnak az átvizsgálása, ellenőrzése” – sorolja Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője. Hozzátette: „Volt egy zárlatunk, amit ki kellett nyomozni, hogy hol van. Ennek a javítása is megtörtént a tegnapi nappal. Feltöltöttük a nagy medencét, a mai nappal megkezdődik a forgatása és a fűtése.”

A nagy medence vizének üzemi hőmérséklete huszonhét Celsius fok. Mivel a vizet kötelező egy évben egy alkalommal lecserélni, ezt is most, a karbantartási időszakban hajtották végre. A kis medencének a vízzel való feltöltése során közel 100 köbméter vizet fognak felhasználni. A nagy medencének a feltöltése már az elmúlt napokban lezajlott, ebbe több, mint 100 köbméter vizet engedtek bele. Szükség is lesz erre a mennyiségre, hiszen a hírek szerint a Tankerület az idei tanévben az eddigiekhez képest jóval több gyerek számára biztosítja az úszási lehetőséget. A medencéket a gyerekek nyolc és tizenhat óra közötti időszakban veszik majd igénybe.

A karbantartás a gépházban is zajlik. Ez gyakorlatilag az egész uszoda lelke. Nem csak a szivattyú motorjait, hanem a teljes kiszolgáló üzemet átnézik ilyenkor a szakemberek. A szelepek és egyéb elemek, elektronikai alkatrészek cseréje, javítása is megtörténik. Eközben az épület bejáratánál is szorgalmasan dolgozik a személyzet: az ablakok, vitrinek, szekrények tisztítása zajlik annak érdekében, hogy szeptember másodikán, a tizennégy órai nyitásra minden készen legyen. Az uszoda változatlan áron kínálja szolgáltatásait a látogatók számára.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6351-csik-ferenc-tanuszoda-kuszobon-a-nyitas?fbclid=IwAR3jqCR0_tWMPRlqQiDtLhPGL54UFcZPbe-dryKMCE1Sv0kuk4BXAitg2Sw