Digitális táblák a keszthelyi iskoláknak

2011. június 6. (hétfő)

A napokban felszerelték azokat a korszerű informatikai eszközöket, melyeket a keszthelyi önkormányzat pályázaton nyert a saját fenntartású oktatási intézményei számára.

A 100 százalékos támogatású, önrész nélküli pályázaton csaknem 80 millió forint értékben jutott 135 számítógéphez, 46 tantermi csomaghoz és további eszközökhöz a város. A Keszthelyi VSZK-ban, az Egry József Általános Iskolában, és a Csány-Szendrey ÁMK mindkét intézményében a legmodernebb eszközök között kezdhetik meg a tanévet a diákok.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán nyert tantermi csomagok, melyek egyenként több mint egymillió forint értékűek, érintőképernyős felületű interaktív táblát tartalmaznak, valamint a működésükhöz szükséges szoftvert, tanári számítógépet és projektort. Ezek, valamint a 135 db számítógép a tanulók és osztálytermek arányában oszlik meg a négy intézmény között. A sajátos nevelési igényű, nagyothalló és gyengénlátó diákok tanulását speciális eszközök segítik majd; az igények felmérése alapján ezekre a Csány-Szendrey, illetve az Egry iskolában lesz szükség.

A város az eszközök vételére közbeszerzési eljárást folytatott le, melyen a Delta Services Kft. adott érvényes, kedvező ajánlatot. A szerződéskötést követően a cég határidőre leszállította, felszerelte és üzembe helyezte az eszközöket, továbbá a megállapodás értelmében a pedagógusok megfelelő oktatásról is gondoskodik majd.

Kapcsolódó írások:
Városi pedagusnap
Laptopok segítik a tanulást a VSZK-ban
Korszerű informatikai eszközcsomag a keszthelyi iskoláknak
Minőségi oktatás, korszerű eszközökkel (VSZK)
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése valósult meg Keszthelyen
Akadálymentes a Közgazdasági Szakközépiskola
Akadálymentes a Zöldmező utcai Iskola