Díjazták Az én városom Keszthely pályázat nyerteseit

2019. június 14. (péntek)

Több mint 100 gyermek küldte be alkotását Az én városom című rajzpályázatra. A felhívás során Keszthely természeti és épített örökségeit kellett megalkotniuk a fiataloknak. A rajzokból egy kötetet is kiadtak, melyet a díjkiosztón mutattak be, ez megvásárolható a HEFI irodában. A nyertes rajzokból jótékonysági licitet is szerveztek. A könyvek és az adományokból befolyt összeget a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel.
Szerdán adták át Az én városom című pályázat alkotóinak az emléklapokat és a kitüntetéseket. A város szinte összes oktatási intézményéből pályáztak a fiatalok. Az óvodás, az általános iskolás és a középiskolás kategóriából több mint 100 gyermek jelentkezett a felhívásra. Kránitz Flóra a legkisebbek között végzett az első helyen, ő a Festetics-kastélyt rajzolta le.

„Nekem ez tetszett. Mert ez úgy tűnt nekem, hogy ez sokkal aprólékosabb, mint mondjuk a templom vagy a Balaton-part.”

A díjakat Nagy Bálint alpolgármester adta át a fiataloknak. Mint elmondta, fontosak az ilyen pályázatok a gyermekek életében is, hiszen Keszthely természeti és épített örökségeit kellett megjeleníteniük az alkotásokon.

„A városi oldalról is nagyon fontosnak tartjuk, hogy a keszthelyi gyerekek, a Keszthelyen tanuló gyerekek már a szülőhelyük, a lakhelyük iránti elkötelezettségét, azt minél előbb fölhívjuk rá a figyelmet. És az Idősügyi Tanács az elmúlt évben is nagyon sok olyan programot szervezett, ami a generációk közötti kapcsolattartást, a generációk közötti kapcsolat erősítését célozta, ez a mai alkalom is ilyen.”

Az én városom című pályázattal kapcsolatban korábban a Szülőföld Kulturális Egyesület kereste meg a keszthelyi Idősügyi Tanácsot. A felhívás már több városban is sikeresen zárult, így nem volt kérdés, hogy ezen a településen is megvalósítják.

„Ezt örömmel fogadtuk és meg is valósult. Nem csak a rajzpályázat, hanem a rajzokból létrejött kiállítás, a kiállítás eredményeképpen egy szép könyv készült el, aminek a bemutatója most van. És nem csak rajzok születtek, hanem érdekes kis mondatok, leírások is, hogy ki miért szereti Keszthelyt.” – mondta el Vozár Péterné.

Az est során a nyertes rajzokra szerveztek jótékonysági licitet. A 2000 Ft-os kikiáltási árak szépen növekedtek az árverés során, több tízezer forintokért keltek el az alkotások. A licit során közel 400.000 Ft-ot gyűjtöttek össze, mely összeget át is adták Dr. Mischl Olgának, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztály vezetőjének. A jótékonyságon összegyűlt pénz tartalmazza Az én városom Keszthely című könyv eladásából származó bevételt is. Ez a kötet továbbra is megvásárolható Keszthelyen a HEFI irodában. A további bevételek ugyancsak a kórházhoz kerülnek.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6128-dijaztak-az-en-varosom-keszthely-palyazat-nyerteseit?fbclid=IwAR0u3xaRIHDi34ZfsVhq4jIbnPTPZdxw5-sKBiw9Ui6uXRr0j0aCk_RKeYk