Diplomaátadás a Georgikonon

2013. július 1. (hétfő)

Közel kétszáz végzős diák vette át diplomáját a Pannon Egyetem Georgikon Karán. A 216. tanév végén a végzős hallgatók életük egy meghatározó szakaszára tehettek pontot. Az okleveleken túl kitüntetéseket is adtak át az ünnepi tanácsülésen.

Hagyományosan a kari tanács bevonulásával indult a diplomaosztó ünnepség. Miután a tanács tagjai elfoglalták a helyüket, a Himnusz hangjaival kezdődött el hivatalosan az ünnepség.
Elsőként Dr Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte a végzősöket. Elmondta, hogy a Georgikon Kar minőségi képzésben részesíti a hallgatóit, nagy hangsúlyt fektet a kutatásokra, az oktatásra és az innovációs tevékenységre is.
Dr. Németh Tamás akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára beszédében kiemelte, hogy példaértékű Európában a Pannon Egyetem, hiszen az egyik legrégebben működő felsőoktatási intézmény.
Az ünnepségen Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy azok, akik diplomával rendelkeznek előnyöket élveznek az élet különböző területein.
Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere külön köszöntötte Festetics Györgyöt, akinek a családja megalapította a Georgikont. Ezután megköszönte, hogy sokaknak Keszthely volt az otthona az egyetem évei alatt.

Ezekben a napokban jár le dékáni tisztsége Dr. Dublecz Károlynak, aki beszédében megköszönte az elmúlt tíz évet minden vele együtt dolgozó kollégájának. A leköszönő dékánt a jelenlévők felállva tapsolták meg, kifejezve elismerésüket. A végzősök oklevelük átvétele előtt fogadalmat tettek, majd név szerint szólítottak mindenkit a színpadra, hogy átvegye tanulmányai végét jelző diplomáját.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)