Dobd be magad…újra!

2019. április 23. (kedd)

Keszthelyi nagytakarításra és városszépítésre várják az önkénteseket. A programot 2017 óta rendezik meg, ezúttal április 23 és 27. között, Szent György-hetében lesz az öntevékeny akció. A Keszthelyi Városvédő Egyesület több helyszínt is megjelölt, de a város bármely pontján lehet gyűjteni az elszórt hulladékot.
Mintegy 50 önkéntes vett részt a tavalyi akcióban. Az akkorihoz hasonlóan most is várják a városért tenni akaró magánszemélyek, szervezetek és intézmények jelentkezését. A Keszthelyi Városvédő Egyesület programja mindig az idegenforgalmi szezonnyitó előtt zajlik. Így az önkéntesek segítenek abban, hogy május elsejére még tisztább legyen a város.

Komoróczi Lajos szervező: „Idei cél is az, amikor ezt elkezdtük, hogy felhívjuk a figyelmet egyrészt arra, hogy ne szemeteljünk a városban, ha ezt mégis megteszik embertársaink, a városlakók, mi pedig akkor a szemétszedéssel próbáljuk arra felhívni az ő figyelmüket, hogy mégse szemeteljenek. Illetve az is része a felhívásunknak, hogy csökkenthető a szemetelés, vagy a szemetesség, hogy megfelelő helyeken szemétgyűjtőket helyezünk ki.”

Az akció szervezője elmondta, hogy felhívásukban három helyszínt jelöltek meg: a Csókakői-patak mentén, a Bécsi kapu utca és az ottani kerékpárút, illetve a VSZK és a buszpályaudvarnál várják az önkénteseket. De ezen kívül a város bármely pontján lehet gyűjteni. Komoróczi Lajos hozzátette, kesztyűt és zsákot biztosítanak, illetve elszállítják az összegyűlt hulladékot. Az akcióhoz a Keszthelyi Városvédő Egyesület facebook oldalán és a felhívásban közzétett telefonszámon lehet csatlakozni.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5952-dobd-be-magad%E2%80%A6ujra?fbclid=IwAR0OUaGmbzVik3eGG6ZV_2FJfrWaPnAWqLcTZ6WruoACYKP2j3KIiVBJ_TQ