Ebtelepnek, menhelynek adományoztak tápot

2020. december 23. (szerda)

A keszthelyi Feltámadás Cserkészcsapat tagjai, magánszemélyek és a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal támogatásával érkezett Keszthely Város Ebrendészeti Telepére és a karmacsi állatmenhelyre több száz kg kutyatáp. Az adományokat a Kossuth Lajos utcai gyűjtőpontról hétfőn délben szállították el.

Lassan,araszolva tolatott az autó Keszthely Város Ebrendészeti Telepének udvarára. Egyeztetett időpontra érkeztek az adománnyal. 330kg kutyatápot szállítottak az Ifjúsági Kerekasztal tagjai, a cserkészek és magánszemélyek a telepre, hogy segítsenek a téli élelmezésben.

„Az Ifjúsági Kerekasztalnak nagyon fontos az állatvédelem,sajnos nekem egy évvel ezelőtt meghalt a kutyám. Középiskolás, VSZK-s korom óta gyűjtöm az állatoknak az adományokat és úgy gondoltam, hogy idén is mindenképpen szeretném összehívni a fiatalokat,s az eseményünk mellé még több vállalkozó is csatlakozott.”- mondta Horváth Tamás az Ifjúsági Kerekasztal alelnöke.

Horváth Tamás azt mondja, ilyenkor különösen oda kell figyelni az állatokra. A téli hidegben őket is megviseli, annak azonban örül, hogy az év utolsó napján nem lesz petárdázás.

„Nagy öröm számunkra, hogy megtiltották idén a petárdázást és a város több pontjában különböző érzékelőket leraktunk és így jobban tudjuk ha esetleg mégis karácsony idején elkóborolt kutyákat visszavinni a gazdájuknak.”- mondta el Horváth Tamás.

Kalmár Gábor a telep vezetője. Jelenleg négy kutya van az ebrendészeti telepen. A napi ellátásuk, az ő feladata, amibe egy kis játék is belefér. Azt mondja nagyon sok kutyától megválnak ilyenkor.

„A karmacsi menhelyünkön ami szintén hozzánk tartozik úgymond a miénk, ott 60 feletti a létszám. Ez gyakorlatilag állandó, 60-80 között mozognak a kutyák. Ünnepek alatt mindig több a kutya sajnos,egyre többet dobnak ki ünnepek alatt. Az utóbbi időben is jó pár volt. Sajnos sok leadásunk volt. Főleg halálozások miatt. Hogy meghalt a gazda és nem tudták hová tenni vagy nagyon rossz állapotba került a gazda és megint nem tudták hova tenni. Ezeket hála Istennek nem kellett behoznom ide a telepre, hanem ki tudtam vinni őket Karmacsra.”- adott tájékoztatást Kalmár Gábor, telepvezető.

Ez már a belvárosi gyűjtőpont, ahová folyamatosan érkeznek az adományok. További 170 kg táp vár kiszállításra. Az Ifjúsági Kerekasztal és a cserkészek jótevő csapatához csatlakozott Surányi Norbert is. 50 kg tápot hozott a gazdátlan kutyáknak. Surányi Norbert a következőket mondta.

„Minden évben próbálok év végén és év közben is segíteni. Civil szervezeteknek,embereknek is, vállalkozásoknak. Úgy gondoltam az idei évben is mindenképpen kellene valami jót tennem. Ez az egész év bebizonyította,szüksége van az embereknek a segítségre a járványügyi helyzet miatt is.”

Az állatoknak szánt adományokat folyamatosan gyűjtik Keszthelyen, a Kossuth Lajos 45. szám alatti gyűjtőponton.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7693-ebtelepnek-menhelynek-adomanyoztak-tapot