Egy plusz napot adott a nőnap a virágboltoknak

2021. március 9. (kedd)

A hétfőtől életbe lépett szigorítások számos üzlet bezárását eredményezték. A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat. A vállalkozások számára ez nagyon fontos döntés volt, hiszen az üzletek pont csütörtökön szerezték be a nőnapra szánt árujukat. Ezen a napon az átlagos forgalom többszöröse a jellemző a virágárusoknál. A televíziónk által megkérdezett keszthelyi üzlet kiszállítással működik március 22-ig.

A múlt hét csütörtökön bejelentett szigorításokat követően kiderült, hogy a virágboltok hétfőn még nyitva lehetnek. Nőnapkor a virágüzletek átlagos napi forgalma megtöbbszöröződik. A vállalkozások számára különösen fontos, hogy erre a napra még nyitva maradhattak, hiszen csütörtök az árubeszerzés napja ebben a szakmában. A termelőknél is importőröknél erre a napra már minden üzlet leadta a nőnapra szánt rendelését.

Hamarics Cintia virágkötő: „Ezeket a virágokat természetesen már mindenki megvásárolta, ugyan a virágüzletekbe még nem kerültek be, de már megvásárolva a kereskedőknél voltak ezek a virágok. Miután megtudtuk, hogy a hétfői napon még nyitva tarthatunk, azt gondolom, hogy ez mindenkinek nagy segítség volt. Továbbá próbáltunk hosszított nyitva tartással a vásárlók segítségére lenni, hogy még be tudják szerezni nőnapra a virágokat.”

Az idei nőnapon a tavaszi virágok voltak a keresettebbek. Tulipánnal, fréziával, boglárkával és a klasszikus kínálattál is várta vásárlóit a Viva Virág. A tapasztalatok szerint a közvetlen családtagok mellett kollégáknak és ismerősöknek is szép számmal vásárolnak virágot. Szánti Márk is sokaknak kíván kedveskedni ezen a napon: „Nőnapra elsősorban a páromnak, meg a körülöttem lévő nőknek, szomszédoknak, rokonoknak, meg ismerősöknek.”

A vonatkozó kormányrendelt szerint a virágboltokban és a szigorító intézkedések által érintett üzletekben március 22-ig csak az alkalmazottak tartózkodhatnak. Így megrendelésre, kiszállítással működhetnek a boltok. A Viva Virágüzlet is így vág bele ebbe a nehéz időszakba.

„Különböző online fórumokon is van lehetőség. Nálunk a facebook és instagram oldalunk tulajdonképpen egy webáruházként fog a vásárlók rendelkezésére állni, de igyekszem minden készleten lévő vágott, illetve cserepes virágokat, ajtódíszeket, tavaszi kopogtatókat, húsvéti termékeket feltölteni, amikből tudnak válogatni és kiszállításra természetesen meg tudják vásárolni ezeket a termékeket” – tette hozzá Hamarics Cintia.

A nagykereskedések és termelői virágpiacok üzemelnek, így a friss virágokat be tudják szerezni az üzletek A virágboltok többsége már a hétvégétől hosszított nyitva tartással várta vásárlóit.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7871-egy-plusz-napot-adott-a-nonap-a-viragboltoknak