Együtt imádkozták a rózsafüzért a Ranolder iskola diákjai

2019. október 21. (hétfő)

A Ranolder iskola 217 tanulója imádkozta közösen a rózsafüzért a Fő téri templomban. Az intézmény minden évben csatlakozik az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” című mozgalomhoz. Az alkalmat Udvardy György veszprémi érsek is megtisztelte.

Udvardy György veszprémi érsek is csatlakozott a Ranolder iskola diákjaihoz, akik október 18-án több millió gyermekkel együtt imádkozták a rózsafüzért. Az intézményben már hagyomány, hogy évről évre csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, amely 2005-ben indult útjára Venezuelából és mára a világ számos pontján elterjedt. A fiatalok a békéért és az egységért fohászkodtak az Úrhoz.

„A keresztényeknél szokás a rózsafüzér imádkozás, és ahogy azt igazgató úr is mondta, egyházi iskola vagyunk. Közösségépítő is lehetez az alkalom, meg hitgyakorlás szempontjából is fontos.” – mondta az iskola egyik diákja, Németh Csongor.

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” című mozgalom kiinduló gondolata Szent Piótól származik: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Különösen fontos ez októberben, amely a rózsafüzér hónapja. Őry Gábor, a Ranolder iskola igazgatója elmondta, ezeknek az alkalmaknak fontos üzenetük is van.

„Iskolai nevelésünknek, tanításunknak része az, hogy az imádság erejének a lényegét megtapasztaljuk, illetve mi is ezt tanítsuk. Nem csak az emberi erőfeszítés viszi előre a munkát, hanem az imádság is, hiszen a mi erőnk véges. Ez megtanítja a gyerekeket arra is, hogy megtapasztalják, hogy az imádsággal mindig előrébb jutunk, sőt csak azzal juthatunk előre.” – emelte ki Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Ferenc pápa döntése szerint 2019 októbere a világmisszió rendkívüli hónapja. A Szentatya kérésére az idei imakezdeményezésnek a misszió volt a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoztak. A katolikus egyház egyik fontos célja, hogy megtanítsa az embereket imádkozni. A veszprémi érsek szerint ez a mozgalom erre kifejezetten alkalmas.

„Szükség van olyan biztos, biztosan megtanulható imaformákra, amikhez bármikor fordulhatunk. A rózsafüzér imádság pontosan ilyen. Jézus életének az eseményeibe vezet be bennünket a fogantatástól a nyilvános működésén keresztül a szenvedésén, halálán, föltámadásán át a megdicsőüléséig.” – tájékoztatott Udvardy György, a Veszprémi Egyházmegye érseke.

A Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban 217 gyermek imádkozta a rózsafüzért. A Ranolder iskola a következő években is csatlakozik majd a világméretű mozgalomhoz.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6509-egyutt-imadkoztak-a-rozsafuzert-a-ranolder-iskola-diakjai?fbclid=IwAR2paklLU8gQrf2c_MpZN26l_HBvJKDE0vh2NZ3E-Xs0hdMwWaEE8kg1NYk