Elismerték a Szent Márton zarándokút teljesítőit

2021. július 2. (péntek)

A Balaton-felvidéki Szent Márton utat végigjárókat jutalmazták és megnyitották a 2021-es zarándokévet a Balatoni Múzeumban.

A Keszthelyi Városvédő Egyesület tavaly indította útjára a zarándoklatot azzal a céllal, hogy a résztvevők felkeressék a Balaton-felvidéken elhelyezkedő, Szent Mártonhoz köthető emlékeket. A Balatoni Múzeumban lévő Szent Márton keresztelőmedencénél megtartott ünnepségen Petánovics Katalin néprajzkutató elevenítette fel a műtárgy történetét.A 2020-as év zárásaként a szervezet jutalomban részesítette azokat, akik végigjárták a 4 szakaszból álló utat, amely 13 települést foglal magába. Tavaly hárman teljesítették a zarándoklatot, ők könyvjutalomban részesültek.

„Ez az első próbaévünk volt, most hárman járták be, viszont az a kuriózuma ennek a három bejárónak, hogy egyikőjük teljesen gyalog járta végig az utat. Ezt az utat végig lehet járni gyalog is, autóval is, biciklivel is és akármilyen sorrendben, akármilyen időintervallumban. Három szakaszra, több szakaszra bontható vagy külön-külön is végigjárható. Javaslom mindenkinek, hogy kiránduljon és járjon ezen végig.” – tájékoztatott Ráczné Páldy Eszter, a Köztünk járó Szent Márton projektfelelőse.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8182-elismertek-a-szent-marton-zarandokut-teljesitoit