Elkészült a zeneiskola energetikai korszerűsítése

2022. december 21. (szerda)
KesztHelyi identitás

203 millió forintos európai uniós forrásból korszerűsítettek több önkormányzati épületet Keszthelyen. A legnagyobb beruházás a Festetics György Zeneiskolában valósult meg, az épület energetikailag teljesen megújult. Emellett a Gagarin és a Mártírok útján lévő konyhaépületekre és a Vörösmarty utcai óvoda tetejére is került napelem.

Sokan várják már, hogy elkészüljön a Festetics György Zeneiskola teljeskörű felújítása. Az energetikai korszerűsítést befejezték, már csak a belső munkálatok vannak hátra. Az épület teljes külső szigetelést kapott, és kicserélték a nyílászárókat is, összesen 90 darabot. Az épület tetejére 23 darab napelem modul került. A felújítás összköltsége nettó 115 millió forint.

„Azt gondolom, hogy ez egy nagyon nagy dolog az intézmény életében. Nagyon örülünk neki, és azt gondolom, hogy ez igazán időszerű, hiszen az energetikai felújításnak óriási jelentősége van napjainkban. Nagyon várjuk, hogy visszaköltözzünk az intézménybe.” – tájékoztatott Babos Lajos, a Festetics György Zeneiskola igazgatója.

Az épületbe új kazánokat is beszereltek, az energiahatékonyságról pedig a napelemek gondoskodnak, amelyeket már üzembe is helyeztek. Az épületre már nagyon ráfért a fejlesztés, hiszen már nagyon elavult volt. A beruházásnak köszönhetően az iskola korszerűbb és barátságosabb lesz.   A Festetics György Zeneiskola kifejezetten népszerű, több száz diák folytatja itt a tanulmányait. A növendékek közül sokan kiemelkedő sikereket érnek el hazai és külföldi versenyeken.

A projektzáró sajtótájékoztatóján Keszthely polgármestere elmondta, az iskola komoly hátteret biztosít a város kulturális életéhez. Manninger Jenő hozzátette, az oktatási intézmény mellett más önkormányzati épületeket is megújítottak.

„Ez egy energiahatékonysági pályázat volt. Tehát itt két konyhaépületnek a Mártírok útján és a Gagarin utcában is, tehát a konyhaépületekre is kerül fel napelem. Ugyanígy ennek a pályázatnak a keretében került fel a Vörösmarty utcai óvodára is. Ebben az energiahelyzetben különösen nagy jelentősége van ezeknek, hogy ilyenfajta, úgynevezett fotóelemek kerülnek fel. A zeneiskolánál nem csak napelemről van szó, hanem kifejezetten minden, ami a szigeteléssel összefügg, hőszigeteléssel.” – tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A zeneiskolában tavasszal folytatódnak a munkálatok. A KLIK és az önkormányzat támogatásával festik ki a tantermeket és új bútorokat is beszereznek. A diákok várhatóan a következő tanévtől vehetik birtokba az épületet.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9903-elkeszult-a-zeneiskola-energetikai-korszerusitese

Képek