Elkezdődnek a strandfejlesztések

2020. szeptember 8. (kedd)

A 2021. évi idegenforgalmi szezonra minőségében , látványában és szolgáltatásaiban is megújul a Városi Strand. Jelentős beruházások kezdődnek el az ősz folyamán. A közel három éve benyújtott pályázatról, a Keszthelyi Városi Strand társadalmi és környezeti szempontból fenntartható családbarát attrakciófejlesztésű projektről ma reggel tartott sajtótájékoztatót Nagy Bálint polgármester.

A több mint 3 hektáros napozó zöldterülettel rendelkező Városi Strand számos kikapcsolódást,sokféle szolgáltatást kínál. Keszthely központi strandja már az 1800-as években is ismert volt. Folyamatos bővítése, fejlesztése tette egyre népszerűbbé. A Terület és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 100% -ban támogatott, közel 290 millió forintból újabb fejlesztések, korszerűsítések valósulhatnak meg. A korábbi ciklusban elnyert pályázatról és a beruházásról tartott sajtótájékoztatót Nagy Bálint polgármester a kivitelezési terület átadásakor.

„Az volt a célunk,hogy a Városi Strandon egy olyan attrakció fejlesztést hajtsunk végre ami a jövő évre, a jövő szezonra el tud készülni egyrészt. Másrészt elsődlegesen nem infrastruktúra fejlesztésről szól- nem térköveket meg utakat akarunk építeni – hanem olyan attrakcionális elemeket akár a parton, de leginkább a vízre telepített attrakcionális elemeket, amitől azt várjuk, hogy az ideérkező keszthelyi il. távolabbról ideérkező embereknek örömet és elégedettséget fog okozni.”- mondta el Nagy Bálint.

A tervezett fejlesztés hozzájárul a térség turisztikai arculatának erősítéséhez és a látogatottság növeléséhez. A beruházás részeként a strand hátsó bejáratánál lévő 403 nm-es fogadóépület is megújul. Pénztár, elsősegély ellátó hely , vizesblokk, akadálymentes W.C. ,tárolók és ajándékbolt kerül kialakításra.

„Megfelelő kerékpár tároló lesz kialakítva ill. ami szerintem a legnagyobb érdekesség vagy legnagyobb vonzerőt fogja reményeim szerint elérni majd, az egy stégnek az elhelyezése,megépítése lesz közvetlenül itt a vízparton ill. a vízre telepített különböző attrakcionális elemek. Amik a legkisebbektől a legnagyobbakig bízom benne, hogy örömet fognak majd okozni.”-adott tájékoztatást a polgármester.

Megújul továbbá a strand középső részén található régi,lapostetős épület is. Az épületben lesz bab-mama szoba, gyermekjátszó és animációs helyiség, családbarát öltözőkabinok és a vízimentők részére egy pihenőhely. Az épületben kap helyet a strandkönyvtár is. A sportpályák oldalán készül egy új építésű vizesblokk és egy akadálymentes W.C. Kibővítésre kerül a meglévő napelemes rendszer is. A Városi Strand fejlesztésével egy időben, szintén pályázati forrásból kezdődik meg a Libás strand vizes blokkjainak felújítása és a Helikon Strand bejárati fogadóhelyének teljes felújítása is. A fejlesztések befejezésének határideje:2021. május 31.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7384-elkezdodnek-a-strandfejlesztesek