Elkezdődött a Street Festivál

2019. július 2. (kedd)

Tegnap este megnyitotta kapuit a Street Festivál Keszthelyi Sétáló utcán. Augusztus 23-ig hétköznaponként ismert zenészek nyújtanak zenei élményt. A A Belvárosi Kereskedők Egyesülete és egy vállalkozó kezdeményezésére indult program immár negyedik nyáron nyújt több zenei stílusban minden korosztály számára szórakozási lehetőséget.
Keszthely város alpolgármestere nyitotta meg a Belvárosi Kereskedők Egyesületének nagy nyári rendezvényét, a Street fesztivált. Nagy Bálint megnyitójában kiemelte, hogy egy olyan program indult el négy évvel ezelőtt, aminek egy idegenforgalmi városban mindig van létjogosultsága. A városba érkezőknek és a helyi lakosságnak is meghatározza a hangulatát a belváros pezsgése.

„Nagyon fontos rendezvény hiszen a belvárosi kerekedők ill . a Belvárosi Kereskedők Egyesülete, az itt dolgozó, az itt civil szervezetek tagjai és azok képviselői hívták ezt életre. Úgy gondolom, hogy az önkormányzatnak minden ilyen rendezvényt kötelessége támogatni anyagilag is ill. minden egyéb segítséget meg kell, hogy adjanak hozzá és én abban bízom, hogy és azt kívánom a szervezőknek, hogy az idei szezon is legalább olyan sikeres legyen mint az elmúlt három esztendő.” -mondta Nagy Bálint.

A Belvárosi Kereskedők Egyesületének alelnöke a megnyitón idézte fel a kezdeteket. Hogy miért is látták szükségesnek egy új, vonzó program elindítását.

„Körülbelül tíz évvel ezelőtt vették észre a belvárosban dolgozó vállalkozók, hogy fogy a turista, a turista szám évről-évre csökken és ezzel egyenesen arányosan a forgalmunk és a bevételeink is. Először kollégák szüntették meg a működésüket, üzletek zártak be, tíz évvel ezelőtt a Fejér György utcában ahol én most vagyok, kb. nem körülbelül pontosan 25 üzlet volt, most három.”- idézte fel a fesztivál szervezését Nagy László.

A fesztivál program jónak bizonyult. Az augusztus 23 –ig tartó 4. Street Fesztiválon is igazi utcazenei élményt kap hétköznaponként 19 és 22 óra között a közönség. A 2019. évi Street Fesztivál első fellépője a solymári születésű Babicsek Bernát harmonikaművész volt, aki ismert dallamokkal szórakoztatta a zenekedvelőket.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6176-elkezdodott-a-street-festival?fbclid=IwAR37MerkhkEfozOoe3IdIGp_KReb-A0lGSvuf_HO4r4mbdUK0qBH1R-WQ8M