Elkezdődött a Zalai Gyermekkönyvhetek programsorozat

2022. november 28. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Idén is számos programmal várja olvasóit a Gyermekkönyvtár a Zalai Gyermekkönyvhetek programjain. Könyvbemutatók, online játék és közös adventi hangolódó foglalkozások szerepelnek a kínálatban. Az első rendezvény az intézmény könyvtárosának, Smidhoffer Eszternek könyvbemutatója volt.

Példaképeiről is mesélt könyvbemutatóján Smidhoffer Eszter, akit Péntek Róbert költő faggatott. Elmondta, tizenéves kora óta szedi rímbe gondolatait. Bármi megihletheti, ezeket rögtön papírra veti vagy telefonjába jegyzeteli le. Van azonban, hogy csak később tökéletesíti ezeket egy versben. Szerelem, elmúlás, elgondolkodtató történetek is szerepelnek kötetében, mely magánkiadásban jelent meg. Jelenleg a második kiadásnál tart, de biztató ígéretek kapott már könyvesboltoktól is a továbbiakra.

„Már egy-két éve gondolkoztam rajta. Még annak idején, 2014-ben álltam neki így komolyabban verset írni. Sokan olvasták, meg is osztottam közösségi oldalakon is, otthon szüleimnek, barátomnak, barátnőimnek olvastam fel és sokan biztattak, hogy jó, humoros, vicces és az életről szól. Többen bele tudják élni magukat és próbáljam meg kiadni, nem veszíthetek vele semmit, hátha másnak is örömet okozok vele.”

Az interaktív könyvbemutatón a jelenlévő fiataloknak alkotni is kellett. Különböző témában szedték össze gondolataikat. Ilyen és ehhez hasonló feladatok lesznek a következő hetekben is a Gyermekkönyvtárban. A Zalai Gyermekkönyv Hetekhez évek óta csatlakozik az intézmény, melynek mindig nagy sikere van. Színesebbnél színesebb programokat szerveznek, hogy minden korosztály tudjon csatlakozni hozzájuk.

„Készülünk az adventre, az adventi kiállítást péntektől nézhetik meg olvasóink, hogy mennyire sok könyvvel várjuk önöket és szeretnénk hozzájárulni kicsit az otthoni adventi hangulathoz. Jövő héttől meg várjuk a gyermekeket, hogy segítsenek a könyvtárat téli hangulatba varázsolni. Lekerülnek az őszi falevelek, felkerülnek a hópelyhek.” – osztotta meg Magyar Szilvia könyvtáros.

Decemberben Fodor Nemes Erzsébet könyvbemutatója lesz, és várják az olvasókat a Könyvmolyklubba is. December 6-án a hagyományos közös karácsonyfa díszítésben lehet segédkezni. December 10-ig egy online emlékjátékon is részt lehet venni, Böszörményi Gyula, József Attila-díjas író, újságíró, forgatókönyvíró munkásságáról kérdezik a játékosokat.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9811-elkezdodott-a-zalai-gyermekkonyvhetek-programsorozat