Építési munkák a piac bejáratánál – keddtől változik a forgalmi rend!

2012. május 17. (csütörtök)

Újabb helyszínen folytatódik a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az Átrium üzletház előtt ismét útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek május 22-étől.

A Bem utca főtéri szakaszán is megkezdődnek a belváros-rehabilitáció munkálatai. Ez az egyetlen olyan munkaterület a második ütem során, ahol teljes útlezárást kell elrendelni: egy ideig nem lesz járható gépkocsival az Erzsébet királyné – Fő tér – Bem utca útszakasz. A forgalmi rend megfelel az ezen a területen tavaly bevezetettnek: az Unterberger utca egyirányú szakaszának forgalmi rendje megfordul, a Bem utca pedig az építési területig zsákutcaként működik, és ezen a részén a parkolás szünetel.

Az építési munkákon túl közművek cseréjére is sor kerül, melyet a szakági terveknek megfelelően a szolgáltatók végeznek – ezek bizonytalansága hatással lehet a teljes munkafolyamatra, így a forgalmi lezárás időtartamára is. Szintén a közműcserék miatt a Balaton Színház mögötti trafóházig az útburkolatot felbontják, ezért az ott található parkolóban – a munkák ütemezésétől függően – csak korlátozott számú várakozóhely áll majd rendelkezésre.

A helyi buszközlekedés piaci valamint Rákóczi téri megállóját érintő járatok már május 21-től (hétfőtől) a Lovassy utcán közlekednek, és az ott korábban kialakított ideiglenes megállóban állnak meg a buszok.

A városi piac az eddigieknek megfelelően üzemel, gyalogosan változatlanul megközelíthető a Bem utca felől is.

Az építkezés ideje alatti kellemetlenségekért a lakosság és a városban közlekedők szíves türelmét és megértését kérjük.

Kapcsolódó cikkek:
Nem a keszthelyi belváros-rehabilitációt vizsgálja az unió
Fő tér marad a főtér
Indul a a második ütem – forgalomváltozások várhatók!
Újult erővel folyik a munka a keszthelyi belvárosban
Kiteljesedő belvárosfejlesztés – startol a második ütem
Kertészeti munkák a főtéren és a várkertben