Évfordulót ünnepelt a ZR Team Brasil Jiu-Jitsu SE

2022. október 5. (szerda)
KesztHelyi identitás

Egy esztendős lett a ZR Team Keszthelyi Brasil Jiu-Jitsu SE gyermek csapata. Az évfordulót neves mesterek bevonásával ünnepelték, akik szemináriumot tartottak a fiataloknak, akik sokat tanultak egyetlen foglalkozás alatt is az edzőktől, élsportolóktól.

Negyven gyerek vett részt a színvonalas szakmai napon, köztük a nyolc esztendős Ágoston Maja is, aki egy éve jár edzésekre, és egy versenyen már ezüstérmet is nyert.

Ágoston Maja: „Felhevül a testem, ha mozgok és nagyon szeretem”

Több mint egy éve kezdett el a stílussal foglalkozni Sikter Dániel, aki a keszthelyi klubot erősíti, két vizsgán is túl van már. A sport mellett fontos neki, hogy barátokat is szerzett a csapatban.

Sikter Dániel: „Nagyon jó itt, közösségben vagyunk. Együtt vagyunk, meg tanulunk esni, meg önvédelmet, versenyre is jó lesz.”

A ZR Teamnél odafigyelnek a sportolókra minden szempontból, a legkisebbek megfelelő fejlődése nagyon fontos számukra. Az is céljuk, hogy motiválják őket. Erre az egyik jó módszer, ha példaképekkel találkozhatnak.

Teresa Sousa – egy danos Jiu-Jitsu mester: “Nagyon jó a Jiu-Jitsu mindenkinek, a gyerekeknek nagyon fontos kezdjék el gyerekkorban, mert nagyon jó, hogy szocializálódnak, önbizalmuk lesz és mozognak, sportolnak. Nem maradnak otthon pizzát enni.”

A Brasil Jiu-Jitsu egy önvédelmi stílus, de versenysportként használják. Egy év felkészülés után most kezdenek el a gyerekekkel versenyezni. Hat éves kortól fogadják a tanulópalántákat az edzéseken.

Wéber Zsolt – vezető, ZR Team Keszthely Brasil Jiu-Jitsu SE: “Ez nem csak a gyerekeknek jó, ez jó mindeknek. Ez a brasil jitsu lényegében egy földharc stílus. A lényege, hogy állásból földre visszük az ellenfelet. A földön megpróbáljuk a lehető legrövidebb idő alatt feladásra kényszeríteni, kopogtatással, leszorítással, ízületfeszítésekkel, fojtásokkal.”

A sport, a mozgás szeretete és a szigorú, de jó hangulat vonzza az egyesülethez a stílus iránt érdeklődőket. Amit kapnak az tréningek alatt a fiatalok az az egészség, az állóképesség javulása, önbizalom növelése, mellette fegyelmet is tanulnak. Várnak még az edzésekre gyermekeket és felnőtteket is.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9635-evfordulot-unnepelt-a-zr-team-brasil-jiujitsu-se