Felújították a Sörház utcai parkolót

2014. március 30. (vasárnap)

Rekord gyorsasággal újította fel a Városüzemeltető Nonprofit Kft. a Sörház utcából megközelíthető parkolóját. A volt kertmozi helyét már két és fél éve lehetett használni erre a célra, ám mostantól még több gépjármű veheti igénybe a területet.

A Sörház és a Deák Ferenc utca sarkán lévő terület elég frekventált helyen van, így bizonyára hiányzott a helyet kereső autósoknak. Jó hír, hogy itt most nem csak a parkolóhelyeket szórták le pormentesítő anyaggal, hanem több hely is lesz.

Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető elmondta: az elbontás március 17-én kezdődött meg. Az idő nagyobb részét ez tette ki, az aszfaltozás és az egyéb munkálatok az elmúlt három napban zajlottak.

Ez az a parkolóhely, ami a legközelebb esik több olyan intézményhez, ahová ügyet intézni mennek az emberek. Sőt, az egyetlen olyan a városban, ahol nyáron árnyákban is meg lehet állni. Éppen ezért gondolta úgy a Városüzemeltető Nonprofit Kft., hogy ezt a parkolót fel kell újítani. Saját forrásból végezték el a munkát.

Aszfaltréteget kapott a közlekedési útvonal, a parkolóállásokat pedig mart aszfalttal szórták le. Az autósok számára kedvező, hogy bár nagyon frekventált helyen van a parkoló és számos előnye van, ettől függetlenül itt lehet a belvárosban a legkedvezőbb díjszabás mellett megállni.
A parkoló kihasználtsága egyre növekvő, a statisztikák szerint átlagban ötven százalékos.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)