Fidesz: A keszthelyiek őszinteséget érdemelnek!

2024. június 24. (hétfő)
A Fidesz helyi csoportja azt kérdezi Dr. Tóth Gergelytől: személyével a Momentum Mozgalom nyert önkormányzati választást Keszthelyen?

Csótár András, a Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke az alábbi közleményt küldte meg televíziónknak:

A keszthelyiek őszinteséget érdemelnek!

Dr. Tóth Gergely a polgármesteri kampánya során azzal riogatta a keszthelyi embereket, hogy meg kell védeni a Festetics Kastélyt a magánkézbe történő átjátszástól. A „Nem adjuk a Kastélyt!” szlogen végigkísérte a kampányát, és hangulatkeltésre alkalmas is volt.

Nézzük viszont a konkrétumokat!

Az Építési és Közlekedési Minisztérium által kidolgozott törvény ellenőrzött módon próbál bevonni magántőkét a műemlékek megőrzésébe és fenntartásába, ezzel lehetővé téve, hogy egyes magyar nagyvállalatok, felelős szervezetek, önkormányzatok vagy egyházak „örökbe fogadhassanak” egy-egy műemléket. Szögezzük le, hogy a Festetics-kastély soha nem szerepelt ezen műemlékek között!

Tóth Gergely a kampánya során is, és sajnos még most is, azt a hamis látszatot kelti, hogy a Festetics kastély privatizációjának megakadályozásához az ő fellépése kellett. A kampánynak vége, szükségtelen további rossz hangulatot gerjesztenie Keszthely megválasztott polgármesterének.

Ehelyett inkább javasoljuk, hogy valljon színt: mivel magyarázza azt, hogy „független és civil jelöltként” nyert a választáson, de Donáth Anna, a Momentum Mozgalom akkori elnöke azt nyilatkozta közvetlenül a választások után, hogy „hatalmas teljesítmény Keszthely elhódítása”.

A kérdésünk tehát, amire nyílt és őszinte választ várunk Dr. Tóth Gergelytől: személyével a Momentum Mozgalom nyert önkormányzati választást Keszthelyen?

 

Keszthely, 2024. június 22.

 

Csótár András elnök s.k.

Fidesz Keszthelyi Csoportja

 

https://tvkeszthely.hu/news/11492-fidesz-a-keszthelyiek-oszinteseget-erdemelnek-